Kaip mokytis efektyviau ir praleisti mažiau laiko prie mokslų?

365 tekstai produktyvumas
Pamąstymai ir juodraščiai

Tikriausiai kiekvienas suvokiame, jog greitas informacijos įsisavinimas yra didžiulis turtas žmogui. Tie, kurie sugeba greitai suvokti naujas teorijas, koncepcijas, išmokti bei pritaikyti naujus ir veiksmingus įgūdžius, turi didesnį privalumą nei žmonės, kurie stringa gaudami naujos informacijos.

Ar greitas mokymasis yra įgimta savybė, kuri atitenka nedaugeliui, ar tiesiog mažai kas žino, kaip ją išsiugdyti?

Ar privalai būti genijus, jog didelis informacijos kiekis tau keltų ne stresą, o šypseną? Ne! Kiekvienas mūsų gali pagreitinti informacijos įsisavinimo tempą.

Koncentruokis į pakartojimų skaičių, o ne praleistą laiką.

Kiekvieną kartą, kuomet sakai, jog praleidai prie to penkias valandas, tu apgaudinėji save.

Kiek laiko per tas penkias valandas tu buvai sufokusavęs savo dėmesį į informaciją?

Kiek kartų patikrinai savo el.paštą, feisbuką? Sėkmės raktas yra ne laike, kurį praleidai. Sėkmė slypi pakartojimuose.

Kartojimas yra vienas geriausių būdų įsiminti, tai tarsi energija, tekanti mūsų smegenų laidais.

Pirmas patarimas: atsikratyk spoksojimo į lapą ar ekraną, vietoje to dažniau kartok informaciją.

Nesakyk, jog dvi valandas mokeisi, sakyk, jog perskaitei tekstą tris kartus. Tai nukreips tavo dėmesį nuo efektyvumo iliuzijos, kuri susikuria kuomet praleidi daug laiko prie tos pačios informacijos. Nes juk pats savęs neapgausi.

Susmulkink informaciją į mažus gabaliukus.

Pirmas dalykas, kurį turi padaryti gavęs didelį informacijos kiekį, tai jį susmulkinti į mažesnius gabaliukus. Daryk tai viso mokymosi metu. O ką daryti, kuomet turi didelę krūvą teksto gabaliukų? Skaityk kitą žingsnį ir sužinosi.

Gabaliukų grandinė.

Dabar, kuomet turi krūvą gabaliukų, gali kiekvieną iš jų įvaldyti. Dabar bus svarbu tai, kas pateiktą pirmame žingsnyje – kartojimas. Užduotis ar informacijos kiekis, kurį bandai išmokti, yra sudarytas iš mažų gabaliukų. Dabar, kuomet atpažįsti informaciją, esančia mažuose gabaliukuose, gali formuoti grandinę. Čia tu sujungsi naudingą informaciją tarpusavyje. Taip ją sukonkretinsi ir išmesi nereikalingus žodžius.

Svarbiausia, jog tokiu būdų informacija įsisavinama daug greičiau.

Tu kartoji mažus teksto gabaliukus, kurie sudaro pagrindinę teksto mintį. Informacijos skaldymas ir atrinkimas daug lengviau sudaro visą teksto ar užduoties bendrą mintį.

Panašiai, kaip įkyrios dainos įkrenta vos dėl kelių žodžių (ar natų), taip veikia ir kiti mokslai. Maži, svarbūs gabaliukai.

Paversk tai žaidimu.

Visi mėgsta žaidimus, smegenys taip pat! Kuomet mokymasis tampa žaidimu, tau tai pradeda patikti, laikas tarsi sustoja ir tu pasineri į kartojimą.

Taigi, jeigu bandai išmokti kažką, geriausias būdas yra darytai tai taip, jog šis procesas teiktų tau kiek įmanoma daugiau malonumo.

Susikurk žaidimą, tik nepamirš prizų, tavo smegenys dievina juos.

Intervalai.

Kartok, ilsėkis, koncentruokis, ilsėkis, kartok, ilsėkis… Tai geriausias būdas įsisavinti informaciją.

Straipsnio tęsinys…

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.