Combo streaks metodas: Trečiasis bandymas rašyti kasdien

combo streaks metodas kūrybiškumas rašymas
Iššūkiai

Trečiąjį kartą sumaniau išbandyti šį tą naujo. Rašyti kasdien, kaip ir vasario bei spalio mėnesiais, tačiau čia – žodžių ribą kelti kas 7 dienas.

Jei septynias dienas pavyksta pasiekti ribą, tada ją pakeliu. Jei nepavyksta – kartoju kitą dieną ir dar kitą, tol, kol pavyks! Po septynių sėkmingų parašymų pridedu po 50 žodžių.

Štai keli tekstai, kuriuos tuomet parašiau, tačiau niekada neišleidau. Kaip ir pirmai – noriu parodyti, kaip mano kūryba keitėsi (ir kaip rašant neišvengiamai keisis taviškė). Šie tekstai perrašyti iš užrašinių ir sąsiuvinių bei nežymiai pataisyti.

(Vėlgi dėkui redaktorei Agnei.)

Gruodžio 29, 2014. Laiškas iš Utenkės karo fronto.

LAIŠKAS NUO: NATO pajėgų eilinio VARDU Danielius Goriunovas

DATA: 2026/04/16

TURINYS:

Mano Si,

Rašau tau šį kartą iš Utenkės, laikinosios stovyklos, buvusios kažkur Vokietijos rytuose. Klastūnai ir vėl stumia fronto linija tolyn, o mums tenka trauktis. Niekaip nesuvokiu, kur mūsų pastiprinimai, nes jų visai nematyti.

Šįryt vėl atsibudau nuo netoliese sprogusio įtvirtinimo griausmo, akmenų ir metalo kruša ir vėl suvarpė mano palapinę, tačiau, ačiū Dievui, atsipirkau tik menku nubrozdinimu. Man rodos, kad būsiu įgavęs kokį akmenims ir šrapneliui nemėgstamą kvapą, kad manęs taip nekramto jis. Cha, cha!

Na… Bet daugiau nebegaliu tau rašyti, nes girdžiu mano kuopą kviečiantį švilpuką. Norėčiau tave nuraminti, kad viskas bus gerai, tačiau to prižadėti tikrai negaliu.

Užtat žinok: aš dar prisimenu tą mūsų paskutinę naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Ir prižadu, kad vos grįžęs krisiu su tavim į lovą daryti tą patį, ką darėm tąkart.

Tavo,

Danielius

PERSPĖJIMAS: Šio laiško turinys dėl jūsų saugumo buvo patikrintas ITS korpuso. Laiško turinys nebuvo keistas.

Sausio 1, 2015. Apie Obelį (Pasaulis).

Obelys (Nauj. Liet. Pag.*) – virtuvės ir kulinarijos dievaitis. Nors jis ir nėra oficiali N.L.P. panteono dalis, tačiau tarp religijos išpažinėjų yra žinomas. Materialiai garbinamas retai, dažniausiai tik sušukimais, palinkėjimais ar priežodžiais.

* Nauj. Liet. Pag. – Naujoji lietuvių pagonybė, susiformavusi dvidešimt pirmajame amžiuje. Kilusi iš senosios lietuviškos pagonybės, ši religinė atšaka sujungė senąją pagonybę su modernių religijų dalimis.

Sausio 3, 2015. Mintys apie keliones ir liftus.

Lifto durys atsidaro. Žengi vidun.

*Pypt*

Pasirinkto aukšto knopkė paspausta. Liftas kiek palaukęs uždaro metalines duris ir padūzgęs pradeda kilti aukštyn.

* * *

Važiavimas liftu man daug kuo panašus į keliavimą. Skrydžius lėktuvu, važiavimus autobusu ar automobiliu… Įžengi vienam aukšte. Palauki. Išlipi visai kitur. Vėliau gali grįžti atgal, bet kažkas bus pasikeitę.

Kažkas bus kitaip.

 

Sausio 10, 2015. Apie naują Debesylos šūkį.

// Debesyla turi naują šūkį… Bet ji niekuo nepasikeitė! //

Sveiki, Debesyliečiai 😉

Trumpoji versija: Debesyla turi naują šūkį… Bet ji niekuo nepasikeitė!

Ilgesnė versija: …*Kosteli*…

Paskutinius tris mėnesius, nuo pat momento, kai pradėjau kurti naują Debesylos dizainą (ir taisyti senus tekstus), aš galvojau – kaip man pabrėžti didžiausią Debesylos išskirtinumą?

Kaip man padaryti, kad pirmajam (ir n-tajam) užsukusiam lankytojui būtų aišku, jog Debesyloje aš nesicackinu su niekuo nepagrįstomis žiniomis ir viską, ką rašau, grindžiu tyrimais ir patirtimi?

Ir štai – kelios dienos iki Kūčių, mano akys užkliuvo už eilutės, kuri Debesyloje nesikeitė daugiau nei metus. „Tavo tikslai. Tavo gyvenimas. Lengviau“…

…Ir tą akimirką supratau – tai ideali vieta pabrėžti tam, ką aš Debesyloje rašau.

„Moksliškai patikrinta. Asmeniškai išbandyta.“

Tai visa Debesylos esmė. Taip aš ją pradėjau, tęsiau ir net nesiruošiu liautis. Tai persisunkę kiekviename Debesylos straipsnyje taip, kaip įmetus tualetinio popieriaus ruloną balon, tas persisunkia vandeniu.

Tai yra Debesyla. Ir tai visada buvo Debesyla, nors gal ir anksčiau kitaip ją pateikdavau.

Ką tai reiškia jums, skaitytojams?

Na… Tik tai, jog dabar bus paprasčiau draugams apsakyti Debesylą – užteks tik pakartoti magišką eilutę.

O daugiau? Daugiau nieko. Tai tik naujas, gražesnis šūkis, o esmė lieka ta pati. Tiek! c:

P.S. Ar jau laukiate naujo Debesylos straipsnio? Jei taip – tai puiku… Vienas jau artėja! 😉

* * *

…Bet tai dar ne viskas! Tęsinys – rytoj. Tereikia vėl prisėsti ir įveikti savo neįskaitomą raštą.

Kažką galbūt išmokęs,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.