Dar keli įdomūs Lietuvos saviugdos tinklaraščiai

365 tekstai tinklaraščiai
Apžvalgos

Dienos tikslas: 559 žodžiai. Parašyta: 661.

Neseniai dalinausi 2017-tų metų, internetų duomenimis, geriausių lietuviškų saviugdos tinklaraščių sąrašu. Keli tinklaraščiai taip pat patraukė akį, tačiau į „geriausiųjų“ sąrašą nepateko. Štai jie.

{Ą} Ekstremalus išlikimas. Eksperimentai tavo gyvenimo būdui.

Manto Žalkausko potyriai tau gali padaryti įspūdį: nakvojimas po atviru dangumi prie -17 laipsnių šalčio (taip, atviras dangus reiškia, kad nėra jokios palapinės), du metus trukusi tarnyba KASP pajėgose ir begalės beprotiškų eksperimentų su savimi, kurių dalies nedrįstu pakartoti pats.

Visą tai rasi jo „Ekstremaliam išlikime“ – tinklaraštyje apie potyrius ieškant geresnio gyvenimo.

Manto tikslas yra išbandyti įvairias naujas idėjas ir sistemas, o patirtis aprašyti skaitytojams. Jis neperrašinėja kitų žmonių minčių, o pateikia tik tai, ką pats išbandė praktiškai.

Tiesa, jo tinklaraštis šiuo metu nėra pernelyg aktyvus, nes Mantas skiria laiką gyviems susitikimams ir naujiems nuotykiams. Bet aš tikiuosi, kad jis dar grįš visko aprašyti!

„Ekstremalų išlikimą“ rasi: Ekstremalusislikimas.lt

{Č} Laimingi. Kelias link laimingo gyvenimo.

Šis Liudo Vasiliausko rašomas tinklaraštis iš pirmo žvilgsnio nėra panašus į tinklaraštį. Gal labiau į straipsnių ir išteklių katalogą. Tačiau į „Laimingus“ užsukti verta.

Ypač, jeigu ieškai kelio į malonesnį gyvenimą, tačiau magijos, kodavimai ir aklas tikėjimas nėra… Na, tavo dalykas. Esu gavęs ir debesyliečio Almanto laišką, kuriame jis išgyrė Liudo organizuojamus mokymus sodyboje „Meilė sau“. Almanto žodžiais, tai buvo geriausi jo išbandyti mokymai.

Paskutiniu metu šis tinklaraštis irgi nebėra aktyvus, o Liudas keliauja po Pietų Ameriką ir stato molinių namų kaimelius. (Ar bent jau man taip pasirodė sekant jo feisbuką.)

„Laimingus“ rasi: Laimingi.lt

{Ę} Jevgenijus Černyš. Ieškantiems gyvenimo prasmės.

Šį tinklaraštį prižiūri, tvarko, myluoja ir pildo toks Jevgenijus Černyš.

Ir gali būti, kad tu apie jį girdėjai. Panašiai, kaip 60+ tūkst. jo pasekėjų Baltijos šalyse(!). Jevgenijus yra mokytojas, gana įgudęs kalbėtojas ir turbūt artimiausia, ką mes Lietuvoje turime kokiam, spėju, Tony Robbinsonui. Ne labai artima, bet tai tik parodo, kad panašių vedėjų neturime tiek daug. 😉

Jevgenijaus (beje, nesumaišyk su Čigrin, kuriančiu „Tobulėjimo klubą“) puslapyje galima rasti jo straipsnių, nuorodų į mokymus, knygas ir dar kalną nemokamo gėrio.

Didžioji dalis jo publikos yra vyresnio amžiaus. Tai jau turėtum suprasti, kad užsukęs į jo mokymus rasi kažką neįprasto šiandieniniams saviugdos autoriams.

Jevgenijų Černyš rasi: jcernys.lt

{Į} Žilvinas Butkevičius. Video mokymai veikliems.

Žilvinas Butkevičius yra verslininkas, saviugdos treneris ir lektorius, kurio vardą vis girdžiu iš savo draugų. Ir jis savo žinias perduoda video pamokomis.

Išties prisipažinsiu – apie Žilviną išgirdau palyginus neseniai. Susipažinau – dar neseniau. Tačiau susipažinęs, nesigailėjau. Jis veiklus, energingas ir užsispyręs parduoti savo žinias. Hm… Na, ir kartu dovanoti. Yra ir nemokamų jo pamokų!

Rekomenduoju šį tinklalapį siekiantiems gyventi laisvą gyvenimą ir ieškantiems, kaip jam užsidirbti. Ir nors Žilvinas yra tinklinio (ne sporto… Na, to kaip turi žvejai) marketingo guru, jis tavęs užknisti grūdimu neturėtų.

Žilviną Butkevičių rasi: Zilvinasbutkevicius.lt

{Š} Sielos namai. Ieškantiems savo sielos namų.

Jei trokšti suderinti asmeninį augimą, kūrybą ir dvasinį tobulėjimą – Aurelija Veršininė savo tinklaraštyje įrodys, kad tai įmanoma.

Daugiau nei 5,7 tūkst. feisbuko gerbėjų turinčius „Sielos namus“ vienija idėjos, kad užsiimti kūryba (piešti, dainuoti, eiliuoti ar t.t..) gali kiekvienas, kad kurti yra sveika ir kad tai – patogus kelias į sielos ramybę.

Lengvais ir draugiškais straipsniais Aurelija turi talentą perduoti gerąją energiją skaitytojams.

„Sielos namus“ rasi: Sielosnamai.lt

{Ų} Mindgasmic. Skirtumus lemiantys skirtumai.

„Mindgasmic“ yra vienas tų tinklalapių, apie kuriuos nieko nežinojau, kol man nepapasakojo draugai. „Mindgasmic“ šefas – Vidas Jankauskas, licencijuotas Neurolingvistinio programavimo (NLP) treneris, mokymais užsiimantis jau keliolika metų.

Šiame tinklaraštyje rasi skaitytojų pamėgtų NLP esė ir nuorodas į Vido (ir kitų specialistų) mokymus bei seminarus.

Kadaise aš tikėjau NLP egzistavimu, bet, išties, kaip žino visi sveiko proto žmonės – tai tik pseudo mokslas. Tačiau Vido kūrybą vis tiek galima sekti, nes ši veikia ir be NLPistinių pasakų. Man savotiškai patinka, o skaitau ne aš vienas.

„Mindgasmic“ rasi: Mindgasmic.com

{Ū} Esu laiminga. Tinklaraštis moterims.

Ir galiausiai, pristatau Renatos Rimkevičienės tinklaraštis „Esu laiminga“. Labiausiai, tiesa, skirtą moterų auditorijai.

Nors Renatos tinklaraštis dar visai šviežias, o straipsnių jame mažoka, tačiau autorė prižadėjo, jog ateityje straipsnių bus daugiau. O taip pat ji nežada sustoti su savo mokymais bei seminarais.

„Esu laiminga“ rasi: Esulaiminga.lt

Naršęs,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.