Vaizduotės lavinimo pratimas: Daikto atkūrimas

kūrybiškumas metodai
Pamąstymai ir juodraščiai

Pratimą galite atlikti ir vienam, ir grupėje. Trukmė – apie 15 minučių. Pratimas gali būti panašus į meditaciją, nes nėra sudėtingas, veikia raminančiai.

Vyksta šitaip:

  1. Pasidėkite priešais save kokį daiktą. Nesvarbu kokį. Žaislą, įrankį, prietaisą…
  2. Atsisėskite patogiai, atsipalaiduokite ir bent 1 minutę žiūrėkite į pasirinktą objektą. Jei esate vieni, geriau skirti kiek daugiau, 5 minutes, bet grupėje tiek gali būti kiek per ilga.
  3. Užsimerkite.
  4. Pabandykite vaizduotėje atkurti ką matėte… Kokios formos buvo daiktas? Kokios spalvos? Ar turėjo iškilimų, duobučių? Kokio dydžio? Jei padėtum objektą šalia knygos – kas būtų didesnis?
  5. Jei vaizdas nėra ryškus ar tikrai sunku prisiminti – nieko tokio, atmintį ir vaizduotę išsiugdysite kartodami šį pratimą. Taigi galima atsimerkti ir dar kartą, kelias sekundes, apžiūrėti objektą.

Šį žaidimą kartokite ateityje. Kai gerai išmokstama atgaminti paprastus daiktus, imkitės sudėtingesnių – skulptūrų, paveikslų, gėlių puokščių…

Apie pratimą originaliai papasakojo Gediminas Beresnevičius, VU Komunikacijos fakulteto lektorius.

P.S. Čia mano nuomonė, bet pratimą, manau, būtų galima atlikti net ir lovoje – t.y. kai sunku užmigti 🙂 Bent mane šis pratimas tikrai atpalaiduoja 🙂

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.