„Kokią profesiją rinktis gyvenimui?“ …Kyla šis klausimas? Tuomet ar tikrai nesi šaldytuvas!?

365 tekstai savęs pažinimas
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 600 žodžiai. Parašyta: 616.

Kiekvieno savo prenumeratoriaus paklausiu: Kokia didžiausia problema tave kamuoja? Tada… Bendrauju toliau.

Viena dažniausių bėdų – nesuvokimas, kuo užsiimti gyvenime. Kokią studijų ar profesijos kryptį rinktis. Kokį verslą kurti ar kokio nekurti?

Atsakymas keistesnis, nei gali iš įpročio pagalvoti.

– – –

Labas, Danieliau,

Tavo tinklaraštį visai atsitiktinai radau feisbuke. Nežinau kodėl, bet sudomino tai, apie ką rašai, todėl pagalvojau – kodėl gi neužsiprenumeravus, nieko juk neprarasiu, o gal tai padės man kitaip žiūrėti į gyvenimą, pakeisti požiūrį bei savo mąstymą (kuris dažniausiai būna itin pesimistiškas 😀 ).

Na o apie mane kamuojančias bėdas… esu nusivylusi gyvenimu, nors man dar tik 22 metai, esu ta, kuri visad viskuo skundžiasi, į viską žiūri negatyviai, greitai susinervina ir viską ima giliai į širdį. Noriu pakeisti šias savo blogąsias savybes…dažnai jaučiuosi vieniša, nes jau beveik metai esu išsiskyrus su vaikinu, tačiau man vis dar labai sunku, liūdna…stengiuosi gyventi toliau, tačiau kartais tiesiog nieko nesinori.. aš nemoku džiaugtis gyvenimu, bet labai norėčiau to išmokti..

Lauksiu Tavo laiško, labai ačiū už sugaištą laiką.
[Cenzūruota]

– – –

Ūū! Labas, [Cenzūruota]!

O ką veiki per savo dienas? Ir kokių ateities planų turi?

Klausiu, nes pradedu pastebėti, kad dažnai sugebėjimą džiaugtis kasdienybe atrandame tik supratę, jog patys savo kasdienybę ir valdome, o ateičiai – turime tikrų, pozityvių planų. O kaip tu? 🙂

Tavo nuoširdžiai,
Danielius

– – –

Labas, Danieliau. Džiugu, jog atrašei į mano laišką : )

Šiuo metu studijuoju maisto technologijas kolegijoj ir jau esu paskutiniame kurse, ir čia ta riba, kai turiu apsispręsti, ar aš noriu savo gyvenimą sieti su šia specialybe, ar vis dėlto ne. Bet yra problemėlė – aš vis dar nežinau, ar man tai patinka ir ar norėčiau dirbti tokį darbą.

<…> be studijų laisvalaikiu dar ir piešiu, dažniausiai žmonių portretus. Norėčiau, kad kada nors kas nors pastebėtų mano darbus, bet kol kas mano piešinius mato tik nedidelis facebook’o draugų ratas… 😀

Taigi esu labai pasimetusi ir man sunku planuoti savo ateitį, kai vis dar tiksliai nežinau, ko noriu.

Beje mano tikras vardas [Cenzūruota], bet kadangi jis man nelabai patinka, tai draugai, artimieji vadina [Cenzūruota] arba [Cenzūruota] 🙂

Tavo laiško lauks
[Cenzūruota]

– – –

[Cenzūruota],

Kas tu? Šaldytuvas?

Nes paskaičius „apsispręsti, ar savo gyvenimą sieti su šia specialybe“, atrodo, jog esi. Jog esi prakeiktas šaldytuvas, pagamintas fabrike ir dabar jau tuojau pasakys tau – būsi šeimos klasės šaldytuvas ar skirtas restoranams.

Koks prakeiktas žmogus tavo aplinkoje išsirinko, ką nori veikti, ir tai veikė visą gyvenimą?

Prašau, jei pažįsti tokį – sakyk. Norėsiu susitikt, nes tikrai ne su žmogumi bendravai, o su kokiu dirbtiniu intelektu. 😀
Nėra tokių dalykų kaip „svarbus gyvenimo pasirinkimas“. Ką tu žinai, kas ateityje įvyks? Ką, blet, žinai? Ar bent nujautei, kad praeitame sakinyje nusikeiksiu? Ir, ei, poryt, tau einant per pėsčiųjų perėją, ant tavęs užvažiuos BMW vairuojantis lunatikas, tau bus sužalotos kojos ir… Na, arba nebus. Tikėtina, jog ne, bet šansas yra.

[Cenzūruota], tavo gyvenimas yra beprasmis. Tu mirsi. Tavo darbai bus pamiršti ir anūkai tave niekins, nes nesupras, kaip gali nesuprasti to meto naujausių technologijų. Visi tavo dabartiniai draugai žus ir toks tėra gyvenimas.

Kodėl bandai jį apsibrėžti ir sau meluoti, kas bus?

…Galbūt geriau šiek tiek atsipalaiduoti? Ir daryti tai, kas šiuo metu svarbu tau?

Tęsk su kolegija. Ir piešk. Ir parodyk paveikslą ne draugui, o… Galbūt kokioje feisbuko grupėje? Arba nupiešk savo močiutę, kuri kadaise irgi, dar būdama visai jauna, galvojo, kad oooo, koks gyvenimas bus, bet pamatė, kad jis gavosi visai kitoks?

Štai, tau gali padėti: https://debesyla.lt/gyvenimo-pasiekimai/

Bet dabar tu esi gyva. Šiandien.

Ir tu nesi šaldytuvas. …Ar ne?

Tavo,
Danielius

– – –

Ir tada atkreipiu dėmesį į tave, skaitytojau. Kas esi tu? Ar gyveni pagal tai, kaip norėtum gyventi, ar pagal tai – ką planuoji?

…Tavo planai neišsipildys. Ir tai nėra prakeiksmas – tai tiesiog neišvengiama.

Ką darysi belaukiant ateities? Dabar?

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.