Keli klausimai sau: Ar esi tai, kas esi?

365 tekstai savęs pažinimas
Laiškai

Dienos tikslas: 966 žodžiai. Parašyta: 261.

Danieliau, ak mano brangusis Danieliau…

Ar renkiesi tai, ką rinktųsi sąžiningas žmogus?

Ar dirbi tai, ką dirbtų laimingas žmogus?

Ar myli tai, ko mylėti nebijai?

Ar esi tai, kas esi?

Sąžiningi žmonės renkasi teisingai. Ne dėl to, kad jie žinotų viską. O dėl to, kad jie tiki savo pasirinkimais ir vadovaujasi savomis taisyklėmis.

Neprimestomis, nesukurtomis žodynų, o sukurtomis savo teisių įsitikinimais. Jie kuria ateitį ir grindžia ją sąžiningumu.

Kaip Sokratas pasirinko mirti ir nebėgti, ne todėl, kad buvo kvailas, o todėl, kad tikėjo – ko tuomet verti Valstybės įstatymai, jei kažkoks pilietis drįsta nesutikti su demokratija, tautos valdžia?

Vargšai renkasi kvailai, o laimingi – protingai. Tyrimai rodo, jog be pinigų, santykių ar patiriant kitą nepriteklių mūsų IQ ir mąstymo sugebėjimai sumažėja. Tai streso blogasis poveikis. Laimingi žmonės renkasi protingiau, taigi ir dirba tai, kas prasminga, gera, naudinga.

Nesilygink su bomžu, nes bomžas tokiu tapo patyręs nepriteklių. Jį nužudė stresas. Dirbk tai, ką dirbtų filosofas Euripidas, kad padėtum streso užguitiems savo darbu.

Meilė vertingiausia tik tada, kai ja tiki. Nemylėk filmo, knygos, žmogaus ar veiklos vien dėl jos žavumo. Nekeliauk, nes „kelionės ugdo“. Užsiimk tuo, ką tikrai myli. Savimi.

Ir jei tau patinka karameliniai ledai bei paukščių lavonai – valgyk tuos ledus, stebėk kaip pūva lavonėliai ir galvok apie gyvybės ratą. Tai tavo meilė, visgi.

Nes net labiausiai įsigilinus į kito žmogaus istoriją, juo netapsi.

Perskaičius visas knygas ar straipsnius, tuo milijonieriumi nebūsi. Netapsi savo žmona. Netapsi savo vyru. Netapsi savo mama. Netapsi nė geru rašytoju.

Vieninteliu, kuo gali likti, tai savimi. Nuoširdžiai tikru, nuoširdžiai sau.

Su nuoširdžia meile,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.