12 mažų iššūkių idėjų tavo šiems metams

365 tekstai drąsa savęs pažinimas
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 305 žodžiai. Parašyta: 554.

Šiandien praėjo jau dvi savaitės nuo metų pradžios. Ir man patiktų, jei tavo metai būtų dar šaunesni – išsikelk sau mažą, tačiau įspaudą atsiminimuose paliekantį iššūkį!

Štai kelios idėjos:

1) Santykių atkūrimo/stiprinimo mėnuo.

Skirk laiko ilgesniam pokalbiui su tėvais, skirk laiko papildomam skambučiui, netikėtai aplankyk juos ar nusivesk vakarienės.

Nustebink savo antrą pusę. Skirk jam daugiau dėmesio nei visada. Grįžk ankščiau iš darbo. Nupirk jo mėgstamą desertą. Pagamink mėgstamiausią patiekalą arba suplanuok savaitgalį kartu. O gal tiesiog prisimink, koks jausmas būti ilgai apsikabinus?

Ir prie viso to nepamiršk draugų!

2) Neprašytų gerų darbų mėnuo.

Padėk kitam. Gerų darbų varžybos – kas daugiau?

Būk tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje. Taigi pradėk skleisti gėri aplink. Gali pradėti nuo pagyvenusios kaimynės. Tiesiog išnešk už ją šiukšles. Nupirk iš senutės gėlių. Tapk kraujo donoru. Dalinkis savo gerais darbais ir užkrėsk kitus gerumu.

3) Rutinai NE.

Daryk kažką kitaip: pavyzdžiui, pradėti galima nuo važiavimo/ėjimo į darbą kitu keliu ir panašiai.

Mamai kiekvieną savaitę skambini pirmadienį, tai šią savaitę paskambink ir penktadienį. Pakeisk pusryčių meniu. O gal imkis didelių pokyčių ir pakeisk nekenčiamą darbą? Jei tai per sudėtinga, tai bent facebook profilio nuotrauką pasikeisk.

4) Išėjimo iš komforto zonos dienos.

Daryk tai, kas tau nepatogu, kad augtum. Ką išdrįsi padaryti? Naujų pažinčių mėnuo su įdomiais ar neįdomiais žmonėmis, bent po 1 kasdien.

5) Pozityvus mėnuo.

Teigiamų minčių mėnuo. Ar mėnuo be pykčio. Šypsokis.

Perskaitytas pozityvias mintis pritaikyk bendraudamas su žmonėmis – neleisk joms likti tik teorija. Pagauk save galvojant neigiamai, keisk požiūrį. Uždrausk sau būti pesimistu. Sugalvok bausmę už kiekvieną negatyvią mintį.

6) Sulėtinant tempą ir darant mažiau.

Gyvenant pamažu. Kaip tinginiui. Leidžiant pasiilsėti sau ir PAGALIAU mėgautis gyvenimu, kol jį dar gyvename.

Miegok. Nes miegas yra sveika. Nesveika anksti keltis ir tuo labiau – keltis su žadintuvu. Žadintuvas žudo sveikatą ir produktyvumą, nedaryk to. Ir pažiūrėk, kas nutiks.

7) Kelionių mėnesis.

Atrask nuostabias Lietuvos vietas ir suprask, kad keliauti galima ne tik išleidžiant tūkstančius eurų skrydžiams, viešbučio restoranams ir kambariams su kietomis lovomis.

8) Su pasitikėjimo savimi kėlimu.

Tu jau esi pakankamai geras žmogus. Visi daro klaidų, taigi nemanyk, kad jos tave padaro blogesniu. Jokia klaida nepadaro tavęs tragišku žmogumi. O tu nepamiršk – moki tai, ko nemoka kiti. Atrask tai ir išmok. Tobulink, ką moki, o ne taisyk beviltiškai klaidas.

Išnaudok stiprybes, o ne žiūrėk ir verk žiūrint į silpnybes.

9) Su kūryba. Kurk.

Nebetęsk vartojamo gyvenimo ir nebeegzistuok. Sukurk tai, kas būtų įdomu, smagu ar juokinga. Naudinga ar malonu. Keista arba beprotiška. Išties nesvarbu – svarbiau, kad kažką sukūrei.

Pabandei tai padaryti. Išleidai. Išmokai. Palikai įspaudą. Laimėjai! Štai, ką darau aš.

10) Mažiau darbų, daugiau rezultato.

Susitelk ties tuo, kas svarbiausia. Ir daryk TIK tai. Viską, kas nesvarbu – atidėk. Užblokuok nereikalingus puslapius ir app’sus, nesinaudok internetu kažkokiu metu, nešvaistyk laiko su tuo, kas neduoda nieko atgalios. + Atsisakyk įsipareigojimų. Tau nebūtina daryti visko, ką tau siūlo ar prašo daryti kiti. Rimtai. Nedaryk to, ko išties nenori daryti.

11) Su sveikata.

Pajudėk – bėgiok arba vaikščiok kasdien. Pradėk nuo to, kad eik ilgesniu keliu į darbą arba vietoj važiavimo – eik. Nepamiršk, tiesa, ir smegenų – skaityk neįprastus dalykus, žaisk žaidimus, kuriuose netrūksta problemų (kryžiažodžiai, sudoku, QuizUp…). Žiūrėk neįprastus filmus ar mokykis kažko naujo. Medituok.

12) Darant tai, ką seniausiai norėjai padaryti.

Arba paprasčiausiai imk ir susitelk ties ta viena svajone ar tuo vienu darbu, kurį taip ilgai atidėliojai. Jei tai ir toliau tęsi – NIEKADA neturėsi laiko. O dabar gali susitelkti, skirti dėmesį… Ir pabaigti TAI padaryti iki galo!

Iššūkin kviečiantis,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.