Kas yra mentorystė? Ir kaip rasti sau mentorių?

sėkmė
Pamąstymai ir juodraščiai

Mentorius – žmogus, kuris tave pamokys kaip įgyvendinti tavo išsikeltus tikslus.

Mentorius nėra atsakingas dėl tavo sėkmės. Mentorius tiesiog dalinasi savo patirtimi, pataria ką tau geriau daryti, išsako nuomonę apie tavo pasirinktus metodus.

Mentorystė dažniausiai yra nemokama – pinigais nesikeičiama. Mentorius ir mokinys pasikeičia tik pagalba vienas kitam. Mentorius dalinasi patirtimi, o mokinys dalinasi savo laiku, darbu. Pavyzdžiui, mentorius moko kaip dažyti sienas, o mokinys nemokamai nudažo sieną. (Be abejo, dažniau mentorystė vyksta apie sudėtingesnes temas.)

Mentorystės temos – nesuskaičiuojamos. Bet, pavyzdžiui, mentorių platforma Idialogue.lt, kurią rekomenduoju išbandyti, išskiria šias dažniausias mentorystės sritis:

Ar kiekvienam žmogui būtinai reikia mentoriaus? Nemanau, mentorius nėra būtina sėkmės dalis. Bet mentorius tikrai naudingas, jei užstrigai savo tiksluose.

Šią, 2022 balandžio, dieną mentorysčių platforma Idialogue.lt turi virš 450 mentorių. Daug žmonių, kurie nori pasidalinti savo patirtimi! Taip, aš reklamuoju. Bet nemokamai. Manęs reklamuoti Idialogue niekas neprašė. Tiesiog tikiu Idialogue produktu.

Užsienio kalbomis yra ir daug alternatyvių platformų, kurių net neverta vardinti, nes šių pilnas Google. Lietuviškai – irgi yra alternatyvių platformų. Pavyzdžiui dar gali pasidomėti ką siūlo:

…Ir kitos mentorystės programos, kurių pats nežinau, taigi negalėjau paminėti. (Papildyk mane – komentarų laukelis apačioje.)

Tiesiog imk ir mokykis. Pagalba yra.

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.