Kaip uždirbti daugiau iš individualios veiklos, nekeičiant darbo metodų?

darbas pinigai
Pamąstymai ir juodraščiai

Uždarbis nėra tai, ką gauni iš klientų.

Niekada nebuvo.

Uždarbis yra tai, kas lieka atmetus išlaidas. Juk, jei atidarysi bandelių verslą ir kepimui išleisi po 15 centų, o parduosi jas po 14 – uždarbio, pelno, nebus. Individualioje veikloje tarpininkų mažiau, bet taisyklės tos pačios.

Jei nori uždirbti daugiau – didink pajamas arba mažink išlaidas. Kito kelio nėra.

Kaip padidinti pajamas nekeičiant darbo metodų? Tai, deja, neįmanoma. Jei nori daugiau pajamų – privalai mokytis ir įgautas žinias pritaikyti. Kaip ir kur mokytis, papasakosiu.

Bet pirmiau…

…Kaip tavo išlaidos?

Žinai, aš, kaip tikras suaugęs žmogus, turiu tokį „Asmeninių finansų žurnalą”. Jį vedu pasidaręs lentelę į Google sheets, nors yra ir lengvesnių būdų finansų sekimui. Šį mėnesį ilgai atidėliojau jį užpildyti, nes žinojau – situacija nebus gera. Per praeitą mėnesį patyriau daug išlaidų ir jau rizikavau stovėdamas „Rimi” kasoje pritrūkti pinigų.

Tai va, neskaičiuoti išlaidų labai patogu, nes sekti, kiek išleidi – baisu!

Juk tada ir pamatai, kur kyšo smulkmenų ragai. Tie vieno vakaro Mojito kokteiliai bei nekaltos parūkymo pertraukėlės. O jei dar priekabus sutuoktinis pamato, kur išleidai pusę algos…

Bet ar tikrai išlaidų reikia bijoti?

Taigi jei nežinosi – niekas nepasikeis. O jei žinosi… Jau pakeisti gali.

Mr. Money Moustache, asmeninių finansų superherojus, kurio sekėjų turime ir Lietuvoje, turi 6 taisykles, kaip išeiti į pensiją 30-ties ir daugiau nedirbti nė diena ilgiau. Jei tik nesinorės dirbti, be abejo.

Jei pensija 30-ties tau skamba neįmanomai arba manai, kad tai gali tik gyvenantys Japonijoje, programuotojas iš Vilniaus, Povilas Panavas, tavo nuomonę pakeis.

Tai va, šešios taisyklės, apie kurias galime ir padiskutuoti.

  1. Venk švaistymo. Aplinkui mus įprasta švaistyti kalnus eurų, nors įsivaizduojame, kad eurų neturime. Švaistai, garantuoju, ir tu. Jei netiki – išbandyk mėnesio be pirkinių iššūkį. Aš bandžiau. Pamačiau. O aš nė rūkau, nė geriu, nė net kokios žuvies nevalgau. Tačiau tie centai susideda…
  2. Leisk pinigus tam, kas tave padaro laimingu ir neleisk tam, kas nepadaro. Ar tau reikia puodelio kavos degalinėje tarp namų ir darbo? Galbūt. Aš nežinau. Juk pats per mėnesį išleidžiu po 12 eurų „World of Warcraft” prenumeratai, nes man tai malonu. Bet kai kuriuos dalykus perkame tiesiog iš įpročio – tarkim automobilius. Visą gyvenimą turėjai automobilį, kaip gi jo atsisakysi? Tačiau ką, jei gyvenimas be jo teiktų DAUGIAU džiaugsmo? Žinok, turi išsikelti iššūkį ir laikinai atsisakyti, kad pamatytum ar tikrai tau visko reikia.
  3. Nenaikink planetos. Aš esu veganas, bet ne todėl, kad man rūpėtų gyvūnai. Velniop gyvūnus. Esu veganas, nes atitaisyti mėsos ir pieno pramonės žalą kainuoja daugiau, nei tiesiog šiuos produktus pakeisti kitais. Galbūt tiki, kad geriau gali padaryti kažką kito. Irgi gerai!
  4. Būk atsargus su gyvenimą lengvinančiais pirkiniais, nes jie tave gali paversi ištižėliu. Automobilis čia, turbūt, geras pavyzdys. Visgi didžioji dalis automobilio išlaidų nėra jo pirkimo kaina. Pasilengvinai gyvenimą, bet pasidarei ir priklausomybę, nes gyventi be jo tampa baisu…
  5. Investuok pinigus nesudėtingomis technikomis – į taupymo fondus ir nekilnojamą turtą. Šito visai neišmanau, bet, regis, Lietuvos investuotojai tam pritaria.
  6. Tavo vaikai turėtų išmokti dirbti. Kas, manau, visai gera mintis. Vaikas, kuris išmoks, kad pinigus reikia uždirbti (ir išmoks kaip) tau ir sau pačiam nebus našta.


Dėl šių taisyklių gali diskutuoti. Parašyk komentarą, kokia tavo nuomonė ir ar kokią taisyklę pridėtum.

…Bet esmė lieka: vienintelis būdas padidinti uždarbį, nesimokant kaip darbą atlikti produktyviau, yra sumažinti išlaidas.

Ir tai gali padaryti kiekvienas.

Nežinau, kur dingsta tavo pinigai. Bet jei pinigų mažai – akivaizdu, kad kažkam išleidi. Pabandyk bent vieną mėnesį sekti savo išlaidas. Pasinaudok savo galva, po velnių!

…O kaip gauti daugiau pajamų?

Turėsi mokytis. Keisti darbo metodus.

Pavyzdžiui:

  1. Protingai pakelti tavo darbų kainą. Tai nėra blogai! O ir net gali būti naudingiau tavo klientams – brangesni produktai išnaudojami pilniau.
  2. Dirbti produktyviau – greičiau, kūrybiškiau, gausiau. Turėsi išbandyti kalnus produktyvaus darbo technikų, kad rastum, kas tinka tau. Turėsi sąmoningai patinginiauti, kaip raginu savo knygoje „Tinginio manifestas”.
  3. Pritraukti daugiau pirkėjų. Tavo produkciją, nepaisant kas nutiktų, tikėtina pirks apie 1% tave žinančių žmonių. Kiek bus tavo procentas? Reikės naujų pažinčių ir įtraukiančių reklamų.

Ir… Na, aš nesu visų galų specialistas. Vargiai išmanau ir bent vieną galą.

Turėsi išmokti mokytis, kad išmoktum tai, kas bus naudinga tau. Mokytis iš įvairiausių šaltinių Lietuvoje ir likusiam pasaulyje. O kad ir kas tau suveiks – padės augti. Ir didinti tavo pelną.

…O gal turi savų patarimų, kaip uždirbti daugiau, neįdedant papildomų darbo valandų? Arba turi kitų pastebėjimų?

Ne darboholikas,
Debesyla


Originaliai išleista: https://www.laimeskudikis.lt/kaip-uzdirbti-daugiau-is-individualios-veiklos-nekeiciant-darbo-metodu-svecio-irasas-01/

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.