Maži Debesylos eksperimentai Nr. 3: Stovima darbo vieta

365 tekstai
Iššūkiai

Dienos tikslas: 273 žodžiai. Parašyta: 275.

Naujienos: Neseniai pradėjau dirbti prie stovimojo stalo. Taip, tokio, prie kurio stovi, o ne sėdi, susigūžęs į kokono pozą. 

Iššūkio principas:

1) Išmesk kėdę iš kambario;
2) Pasikelk savo darbo paviršių į tokį aukštį, kad rankos liktų sulenktos stačiu kampu;
3) Apsidovanok save veganišku sausainiu.

Pasakojama, kad toks darbas padeda nustoti kūprintis ar kreivintis sėdint, padeda pagerinti kraujotaką, numesti svorio, taip geriau veikia smegenys ir, galiausiai, tai padeda išvengti laiko švaistymo internetuose.

Išbandyti šį eksperimentą praktiškai nusprendžiau būtent dėl paskutiniosios priežasties. Visą dieną prasėdėti Youtubėje ar Feisbuke ir nieko nenuveikti… Nėra malonu. Ypač, kai darbų terminai jau ant nosies (ar po ja).

Prie stovimo stalo stoviu jau kelias savaites.

Iššūkio poveikis:

Veikia! Tai prakeiktai veikia! Na… Bent efektyvumo prasme. Aš prie stovimo stalo taip pavargstu, kad net nebesinori dar stovėti Youtubėje ar dar nežinia kur. Ir mano didžiausias priešas įveiktas per paprasčiausią nuovargį.

Ak, ir taip – kas per nuovargis?

Galiu nuraminti – jis nėra blogas. Dievaži – jis net malonus, nors ir nesu sadomazochistas (nors ir turiu fetišą, kur moteris… Eee… Na, čia gal kitam kartui palikime). Pertraukėlės su arbata ar knyga ant čiužinio-lovos…. Yra nuostabus dalykas. Siestos ir pertraukos tik padeda pasiekti daugiau. Tinginystė čia tampa produktvi, o kompiuteris bei internetas – įrankiais, o ne naminiais gyvūnėliais.

Sudėtingiau turint išmanųjį telefoną. Bet čia turbūt jau prireiks kito iššūkio, bandant atsikratyti išmaniako.

Ar rekomenduočiau:

Taip. Rekomenduoju. Pasidaryt tokį stalą eksperimentui nėra sunku (žiūrėk – dvi batų dėžės arba krūva Vikipedijos nužudytų enciklopedijų – ir turi sau darbo vietą). Ir tikrai verta. Tai produktyvu, įdomu, padeda treniruoti kojų raumenis bei paprasčiausiai pašokti, pajudėti, pavaikščioti, pa-pa-pa-para.

…Šią akimirką mindžioju nuo vienos kojos ant kitos, klausydamas funky džiazo garsų. 🙂

Stovimas stalas yra labai gerai!

Vis dar stovintis,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.