Kaip turint begalę pasirinkimų atsirinkti savo kryptį?

365 tekstai savęs pažinimas
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 1638 žodžiai. Parašyta: 305.

Mes turime per daug laisvės.

O kai jos per daug – neturime suvokimo, kur esame šiame pasaulyje. Jei norime gyventi tvirčiau, geriau atsisakyti kai kurių galimybių. Tačiau kurių?

PIRMA: Pasirinkimų arka.

Tau reikės: A4 formato arba didesnio popieriaus lapo, rašymo priemonės, noro atrasti savo kryptį ir kelių valandų, išskirstytų per visą savaitę.

Eiga: 1) Pasižymėk save kažkur lape, 2) ratu ar kita forma rašyk galimybes, 3) išsirink 2-4 kryptis, 4) pasikabink lapą ant sienos ir atsimink, ką išsirinkai.

Patarimas: Jokiu būdu neskubėk! Tavo pratimas gali užtrukti nors ir dvi savaites, jei tau to reikia. Labai pamažu pildyk, ko norėtum, tada pamažu atsirink. Tada pamažu grožėkis ir keisk gyvenimą. Skubant – išsirinksi visai ne tai, ko išties nori. Ar bent tokia rizika.

ANTRA: Tikrai taip arba ne principas.

Tau reikės: Situacijos, kur reikės kažką rinktis. Dalyką, kurį patiktų veikti, savo šokių partnerį, knygą parduotuvėje, Zaros džinsus ar ką šiandien valgyti.

Eiga: 1) Pažvelk į savo pasirinkimą. Kur noro skalėje padėtum savo nuomonę – tikrai labai baisiai nori to, ar tik „nežinau, galbūt“? O gal „ne“? 2) Jei atsakymas bet kitoks nei „Tikrai taip“ – tai išmesk šį pasirinkimą. Paprasčiausiai todėl, kad yra geresnių pasirinkimų.

Patarimas: Jei visi pasirinkimai yra „meh, galbūt“ – apgalvok galimybes iš naujo ir nesirink kol kas nieko. Rinkis tik tuomet, kai labai degs širdis bei užpakalis.

TREČIA: Eksperimentuok ir kelk iššūkius.

Patarimai: Tavo eksperimentas gali būti visai mažas, nebijok to. Paprasčiausiai pabandyk pasirinktą veiklą ir pažiūrėk, kas nutiks. Jei patiks – valio, tęsk! Jei nepatiks – mesk ir rinkis antrą pagal įdomumą veiklą arba pakeisk kažką ir bandyk vėl.

Pavyzdžiui: Pabandyk 14 dienų iššūkį groti gitara Laisvės alėjoje. Jei po 8 dienų tai užknis – pabandyk kažką kito. Arba grok smuiku! Kiekviena kryptis turi skirtingus kelionės būdus. Jei vieniems patinka kasti griovius rankomis, nereiškia, kad negali kasti kitaip.

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.