Minimalizmo privalumai (7/7): Pajusk džiaugsmą kasdienybėje

365 tekstai minimalizmas minimalizmo privalumai
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 173 žodžiai. Parašyta: 257.

Taip pat Minimalizmas tau gali padėti… Susitelkti į tai, kas svarbiausia – laimingą gyvenimą bei išliekančius jo pasiekimus.

Tačiau kokia išvis gyvenimo prasmė? Ar tai kaupti turtus ir dirbant keturias valandas per savaitę gyventi Tailande?

Aš, kaip knygos apie paprastumą autorius, tikiu, kad ne. Gyvenimo prasmė yra gyventi – nesijaudinti dėl niekų ir gyventi laimingai.

Be abejo, ne visi mes gyvename laimingai. Ir ne visada. Turbūt, jei gyventume visą laiką laimingai, net nepastebėtume, kada esame tikroje laimėje.

Bet mes visada galime pasistengti gyventi laimingiau ir prasmingiau.

Atrasti tai, kas neša tau (kartoju – asmeniškai tau, ne kam kitam) didžiausią laimę ir siekti to, atmetant visą, kas tik blaško.

Imtis tokių darbų, kurie paliks gilų įspaudą – kad ir kas manai, kad paliks jį – ir tai daryti, sąmoningai vengiant visko, kas tik blaško ir atima jėgas.

Nes daryti ir ragauti viską iš eilės tu neturi laiko. Greitai, kai pasensi, neturėsi ir jėgų. Po to, kai numirsi, neturėsi ir noro. Tačiau dabar – laiko turi ir gali juo pasinaudoti. Tam, kad sukurtum laimę sau, savo šeimai ir pasiektum tai, kas vertinga, o ne tai, kas pasimiršta praėjus vos savaitei.

Paprastumo esmė ir yra susitelkti į tai, kas gera. Ir atsisakyti to, kas bloga.

„Tai lyg akmenų išmetimas iš oro baliono krepšio, kad galėtum lengvai pakilti aukštyn.“

Na, bet tai pagrindiniai paprastumo privalumai. Jei matai čia priežastį ir galimybę sau – tuomet paprastumas tau padės. Tačiau nujaučiu, tau gali kilti klausimų…

…Taigi rekomenduoju pradėti nuo „Tinginio Manifesto“.

Jei tai nepadės – visą tavo piniginį rezervą grąžinsiu. Bet tikiu, kad tavo klausimai bus atsakyti ir galėsi gyventi paprasčiau.

Minimalistas,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.