Kaip sumažinti SPAM ir prenumeratų kiekį savo pašto dėžutėje?

365 tekstai minimalizmas produktyvumas
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 436 žodžiai. Parašyta: 441.

Man kiek keista apie (neįveikiamus) elektroninių laiškų kiekius, kuriuos kasdien bandome išnaikinti iš savo pašto dėžučių, pasakoti dar viename laiške… Bet aš nelabai žinau kitą būdą, kaip dar efektyviau galėčiau su tavimi pasidalinti šiomis žiniomis.

(Nebent jau įsigijai mano „Tinginio manifestą“ – knygą apie minimalizmą ir produktyvią tinginystę. Ten apie el. laiškus ir ramybę pasakoju daugiau.)

Norėčiau pristatyti du būdus, kaip tu gali vėl įpūsti gryno oro į savo pašto dėžutę ir pagaliau nesijausti įkalintam naujų laiškų kalne. El. pašto dėžutė taps tavo įrankiu, o ne kalėjimu.

Abi šias technikas išbandžiau:

  1. Atsisakydamas prenumeratų, kurios man tapo nebeįdomios;
  2. Sujungdamas įdomiąsias į vieną laišką per dieną vietoj 20-ties atskirų;

Visgi, dažniausia priežastis, kodėl debesyliečiai atsisako laiškų, kaip rašo atsisveikinimo laiškuose, yra ta, kad laiškų gauname tieeeeeeeek daug. „Aš tiesiog nebespėju visų jų skaityti!“. Tai pagrindinė mintis, surasta ne viename ir ne dviejuose laiškuose.

…Ir tada, yra apie 30% prenumeratorių, kurie, net ir prenumeruodami – laiškus palieka pelyti kažkur kitų laiškų krūvoje. Fe.

Pirmoji prenumeratų valymo technika.

Pradėkime nuo sudėtingesnės. Jei ši pasirodys pernelyg užknisanti, sudėtinga ar nenaudinga – galėsi pereiti prie antrosios.

Privalumai: Nereikės jokio app’so.

Trūkumai: Negalėsi visų prenumeratų sutraukti į vieną laišką.

  1. Atidarai pašto dėžutę.
  2. Įvedi į paieškos laukelį „Unsubscribe“. Jei naudojiesi Gmail, rašyk „in:all unsubscribe“ ir paiešką vykdysi ir jau ištrintuose laiškuose.
  3. Tau išmes laiškus, kuriuose yra šis žodis. Kiekvieną prenumeratą eini – surandi apačioje arba viršuje nuorodą, spaudi ją, atsisakai.

Taip pat, jei prenumeruoji dalykus lietuviškai, ieškok su žodžiais „Prenumerata“, „Nebenoriu gauti“ ar „Atsisakyti“. Šios trys frazės, rodos, dažniausios.

Viskas. Pereini – atsisakai.

Jei matai laišką BE atsisakymo nuorodos ar instrukcijų (kartais būna idiotiškos sistemos, kur reikia kažką atrašyti), tai gali iškart laiško siuntėją paduot į teismą ir laimėt kelis tūkstančius Eur. Jei netingi. Nes Lietuvoje siųsti naujienlaiškius be atsisakymo galimybės nelegalu, kaip ir visoje ES. 🙂

Antroji prenumeratų valymo technika.

Ir tuomet ši, kurią naudoju aš. Tai – patogiau, greičiau ir nereikės rankioti tų nuorodų ranka. O taip pat laiškus galėsi sujungti į vieną, jei norėsi.

Privalumai: Automagija!

Trūkumai: Jei laiškai sutraukti į vieną, nepatogu atsakinėti atskirų laiškų autoriams.

  1. Keliauk į https://unroll.me.
  2. Prisijunk su savo Gmail, Yahoo, Outlook ar kita el. pašto paskyra. Registruokis iki galo. Duok kelias akimirkas ir Unroll.me peržiūrės tavo prenumeratų siuntėjus. Nesijaudink – jis žiūri tik prenumeratas.
  3. Turi tris didelius pasirinkimus: Atsisakyti prenumeratos (Delete), įtraukti į bendrą laišką (Rollup) arba palikti laišką ir siuntėją, kaip buvo ankščiau (Keep in Inbox). Peržiūrėk savo sąrašą ir atsisakyk to, ko nereikia.

Viskas. Perėjai ir laiškai autvarkyti.

Atsisakymo nuorodas ras pati aplikacija (arba jei neras – tiesiog už tave kaskart perkels laiškus į šiukšlių dėžę), o sutrauktą paketą gali gauti norimu dienos metu. Ryte, vakare arba per pietus.

Tavo pašto dėžutė dabar turėtų būti bent 80% tuštesnė! Tikiuosi padėjau!

Prenumeruojantis,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.