Iš kokių dalių sudarytos nuorodos? Ir kas yra nuorodų trackeriai?

privatumas saugumas
Pamąstymai ir juodraščiai

Pvz: http://www.isachandra.com/2010/07/tofu-omelets/?utm_content=buffer15375&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Matome nuorodą į puslapį. Tačiau šioje nuorodoje yra pridėta papildoma informacija, kurios, dalinti trečiosioms šalims nereikia.

Šią papildomą informaciją rekomenduoju išimti, kad nuoroda būtų švaresnė, taigi gražesnė/patrauklesnė/saugesnė. Žmonės nepasitiki ilgomis nuorodomis, kuriose daug keistų simbolių.

Kas yra šioje nuorodoje?

  1. https:// – ši dalis pasako, kad tai yra interneto puslapis. Naršyklės šią dalį dažniausiai prideda automatiškai ir defaultina į http://. Pastebėkite, kad nėra raidelės S. Nuorodos su http:// nėra saugios, o https:// saugesnės. (S raidelė negarantuoja saugumo, bet kai ji yra – jauskis saugiau). Šios dalies rašyti nebūtina, bet gerai jei parašai.
  2. www. – ši dalis techniškai jau yra atgyvena ir gerai suprogramuoti puslapiai nukreips į teisingą puslapį. Tačiau kai kurie puslapiai BE www. dalies neveikia! Arba neveikia SU www. dalimi! Tokių puslapių autoriams reikia duoti velnių, o sau priminti atkreipti dėmesį, jei kažkas sako, kad jūsų pasidalinta nuoroda neveikia. Šios dalies rašyti nebūtina, bet gerai jei pasižiūri koks teisingas variantas (t.y. su kuriuo veikia puslapis) ir naudoji tą.
  3. isachandra.com – ši dalis yra puslapio pagrindinis domenas. Jį rašyti visados būtina.
  4. /2010/07/tofu-omlets/ – ši dalis nusako kur yra konkretus puslapis, kurį norime pasiekti. Irgi rašyti būtina.
  5. ?utm_content=buffer15375 – ši dalis pasako serveriui, kad puslapis buvo pasiektas per „buffer15375”. Serveris užfiksuoja šią informaciją ir pasako „lankytojas atėjo iš šio šaltinio”. Mums nėra priežasties dalinantis trečiųjų šalių nuorodas rašyti ir šios dalies. ŠIOS DALIES RAŠYTI NEREIKIA.
  6. &utm_medium=social – VĖLGI RAŠYTI NEREIKIA.
  7. &utm_source=facebook.com – manau jau suprantate kas tai yra 😉 RAŠYTI NEREIKIA.
  8. &utm_campaing=buffer – IRGI RAŠYTI NEREIKIA.

Kas svarbiausia?

isachandra.com/2010/07/tofu-omlets

Tai yra minimalus variantas, kurį tereikia užrašyti, kad puslapis būtų pasiektas. Viskas! Tiek nedaug! 😉

Kai kurie puslapiai yra suprogramuoti blogai, taigi jiems reikia prirašyti ir www. dalį priekyje. Kai kuriems reikia ir https:// arba http:// (vėlgi žiūrint į kurį nukreipiama ir kuris veikia).

O kaip žinoti ar puslapis bus pasiekiamas mūsų sekėjams/klientams?

Patikrinkite savo nuorodas per incognito/private naršyklės langą.

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.