Ieškai gyvenimo pašaukimo? Liaukis gi…

365 tekstai savęs pažinimas
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 966 žodžiai. Parašyta: 421.

Sprendžiant pagal kai kuriuos universitetų (ir vedomis paremtų seminarų) šūkius gali atrodyti, kad jei jautiesi blogai – tau tereikia pašaukimo. Atrask savo pašaukimą ir… Bac! Laimė.

Bet pašaukimas nieko neišsprendžia. Kaip ir poreikio ryšiui neišsprendžia vienos nakties nuotykis, rastas per greitų pažinčių portalą.

1) Suprask, kad gyvenimo pašaukimo NĖRA.

Zodiakai, žvaigždės, Dievo balsai, profesiniai ir psichologiniai (kaip MBTI) testai… Kažkuris juk turėtų pasakyti, kuo ~~~turėčiau~~~ būti. Ar ne?

Ne visai.

Tu – kadaise sąmonę (maždaug apie pirmuosius gyvenimo metus) įgavęs genų rutuliukas. Viena tėčio sperma, viena mamos kiaušialąstė, devyni mėnesiai mamos 3D spausdintuve… Ir gauni save. Su savo potyriais, nuotykiais, pasiekimais, istorija.

Tikėtina, kad kito tokio žmogaus kaip tu – daugiau nėra. Ir per artimiausius milijardus metų dar nebus.

Ir nors ši išskirtinumo mintis visai smagi, žvaigždėms, plačiai žmonijos visuomenei ir tavo asmeninėms smegenims giliai nusišvilpt, kuo tu užsiimsi.

Nu-si-švilpt. Jei atvirai, nerūpi tai ir man. Daryk tu ką nori.

2) Viena, ką gali tikrai jausti – tai MALONUMAS.

Tau smagu žaisti stalo futbolo (taip, to, kur būna stendai baruose) žaidimus? Smagu rašyti poeziją? Smagu užsiimti buhalteriniais skaičiavimais? O gal aptarnauti pirkėjus savo tėvų kosmetikos prekių parduotuvėje?

Viskas su tavimi gerai.

Niekam, nuoširdžiai, nerūpi, kuo tu užsiimsi. Išskyrus tau.

Ir nors tu gali abejoti ar tikrai ~~~myli~~~ savo veiklą, bet užtat gali matyti – patinka ji ar nelabai? Norėtum ją tęsti ar geriau išeiti iš darbo ir ieškotis naujų namų? Pasilikti ar ieškoti kažko kito?

Ir savo veikla gali mėgautis.

3) Tai, ką myli – LAIKINA.

Nors kadaise svajojai būti gaisrininku, buhalteriu, pardavėju, astronautu ar gydytoju… Kuo esi šiandien? Kuo užsiimi laisvu laiku ir kas tave žavi? Tikėtina, kad tavo svajonės ir susižavėjimai veiklomis pasikeitė.

Sakoma, kad vidutiniškai kas 7 metus keičiasi suvokimai apie save ir nusibosta seni darbai.

Mano mama kadaise užsiėmė puodų žiedimu, po septynerių metų tapo vaikų darželio auklėtoja. Po dar septynerių, neiškentusi (nes jai ir savų dviejų neklaužadų Danieliaus ir Emilio pakako), pradėjo kurti rankų darbo lėles. Panašiai, tikiu, keitėsi ir tavo tėvų bei senelių gyvenimai. Gal ir tavo.

Tavo ~~~pašaukimas~~~ tėra laikinas susižavėjimas. Gali tikėti, jog naują gyvenimo prasmę davė pats Dievas… Bet net ir kunigams kartais nusibosta jų darbas ir jie išeina dirbti į kitą bendruomenę, galbūt ir kitas pareigas.

Tai, ką mėgsti šiandien, ateityje, tikėtina, jog vertinsi nuobodžiai.

…Ką tai reiškia tau? Ogi tai, kad geriau…

Neieškok pašaukimo. Nereikia. Neieškok viso gyvenimo prasmės. Nereikia. Visą tai pamirši ir visa tai praeis. Ir net tavo susidomėjimas pašaukimu bei prasme praeis. Viskas praeis.

Geriau susitelk į tai, ką darai šiandien. Ką kuri? Ką malonaus galėtum nuveikti?

…Patinginiauk!

Vardan savęs.

Su meile,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.