Kaip išmokti bendrauti? Bendrauk su žmonėmis, kuriems už tai moka

365 tekstai santykiai
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 284 žodžiai. Parašyta: 316.

Kartas nuo karto vis dar sulaukiu klausimų, kaip išmokti bendrauti ir nebijoti užkalbinti nepažįstamuosius. Apie savo kelionę jau esu irgi pasakojęs. Tačiau štai dar viena idėja, kurios galbūt nepaminėjau, tačiau ji gali tau padėti.

Ši idėja itin paprasta. Tačiau kartu ir tokia, kurią nesąmoningai galėtum ignoruoti:

…Bendrauk su žmonėmis, kuriems už tai moka.

Ir ne, nekalbu apie prostitutes. Nors jei labai nori pasisamdyti ją tam – prašom. Galbūt tai irgi gera mintis. Užtat kalbu apie darbuotojus, kuriems mokama už tai, kad jie bendrautų su klientais.

Tai padavėjos, pardavėjos, kasininkai ir kitokio plauko darbuotojai. Tau tai gali pasirodyti keista, bet juk jiems mokama net už menkiausius pokalbius su tavimi. Vien tam, kad įsiūlytų tau savo prekes ir sukurtų geriausią atmosferą.

Taigi, kodėl tau nepasinaudojus proga ir kitą kartą neužkalbinus kasininkės ar kioske dirbančio vaikino, kad ir apie orą? O galbūt pirkinius, kuriuos perki ar artėjantį savaitgalį?

Prisimink: pasaulyje daugiau žmonių, nei tau pavyktų kada nors visus juos sutikti.

Taigi nesijaudink, jei tokie atsitiktiniai pokalbiai nenusiseka. Nes tavęs šie mūsų nupirkti herojai net neprisimins. O kodėl turėtų? Gi į parduotuves vaikšto minios keistuolių, nesugebančių pirkti prekes internetu. 😉

Nesijaudink, kaip ir koks pasirodysi kažkokios parduotuvės, kurioje niekada nesilankai, kasininkei – juk vargu ar ten dar kartą užsuksi. O jei gyveni mieste(-lyje) su daugiau nei 20 tūkst. gyventojų, sutikti žmogų dar kartą… Sunkiai įmanoma.

O blogiausiu atveju – štai, juk taip pradėjai naują pažintį su žmogumi. Vieną kartą sufeilinai, antrą kartą pasitaisei. Bravo!

Gal tai nuskambės kontroversiškai, bet nebijok aukoti žmonių.

  • Treniruokis.
  • Bendrauk su tais, kuriems moka algą už bendravimą.
  • Bendrauk su tais, kurie, rodos, niekur neskuba. Pavyzdžiui, prie lentynos.
  • Bendrauk su tais, kurie tau trokšta kažką parduoti ir klausinėk visko apie prekę bei ne tik. Juk kodėl turėtum pasitikėti žmogumi, kurio visai nepažįsti?
  • Pasiklausk pardavėjo vardo.
  • Jei ieškai dulkių siurblio – klausk kokį jie naudoja ir kuo labiausiai džiaugiasi.

Kalbėk su tais, kuriuos atleistų, jei bendrautų nemandagiai.

Pradėk nuo „Labas“. Ar galėtum?

Pats tai išbandęs,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.