Kaip tapti pasitikinčiu savimi?

365 tekstai drąsa savęs pažinimas
Pamąstymai ir juodraščiai

Tai paprasta!

  1. Imi.
  2. Pasitiki.

🙂

Na, o jei rimčiau…

Visi žmonės turi trūkumų, tačiau taip pat esame unikalūs ir nepakartojami. Net jeigu tavo išvaizda ar įgūdžiai nėra tokie, kokių norėtum, tai neturėtų varžyti ir kelti nepasitikėjimo jausmą.

Kaip pasitikėti savimi? Štai kelios idėjos.

Atrask savo talentus ir gerąsias savybes.

Nesvarbu, kad ir kaip blogai jaustumeisi, paglostyk savo savimeilę ir prisimink, kurioje srityje esi geriausias. Prisiminus tai nuvysi savo blogas emocijas ir sustiprinsi pasitikėjimą savimi.

Prisimink savo sugebėjimus, savo įgūdžius, išskirtinumą ar net talentus. Jeigu sunku tai prisiminti, pasinaudok šiais patarimais:

  • Prisimink tau sakytus komplimentus. Galbūt jie pastebėjo žavią šypseną, gebėjimą likti ramiu net ir labai sudėtingose situacijose. Būtinai „gražink” komplimentus su kaupu tiems žmonėms – įsimink jų žodžius ir žodines dovanas.
  • Prisimink praeities pasiekimus. Galbūt buvai mokyklos pirmūnas? Arba universitete neatsigynei draugų ir visi tave mylėjo? Suprask, koks puikus buvai ir pasvarstyk, ar ne laikas vėl tokiu būti? Ne tik tokiu, bet ir dar geresniu.
  • Prisimink savybes, kurias ugdei. Nėra tobulų, tačiau jeigu bandei ir dar vis bandai tapti geresniu, skirk sau mažą dovanėlę už pastangas. Vien dėl to, jog bandai tapti geresniu, tu jau turi gerąją savybę.
  • Pasidaryk sąrašą, kuriame būtų tik geri žodžiai apie tave. Savybės, talentai, išskirtinumas, viskas, kas gera. Kitą kartą, kuomet būsi blogos nuotaikos, žvilgtelėk į jį.

Prisimink, jog VISI (net ponas Danielius ir ponas Andrius Tapinas) kovoja su nepasitikėjimu.

Daug kas gerai slepia savo nepasitikėjimą, tačiau su juo kovoja beveik visi. Tu nesi vienas, kuriam kyla ši problema.

  1. Pasistenk negalvoti, jog visi tave stebi. Daugelis turi šia problemą ir galvoja, jog kiekviena detalė yra nužiūrima visų žmonių. Taip nėra. Visiems svarbiau jų pačių bambos. O, be to, tu ir neprivalai visada atrodyti tobulai.
  2. Stiprink savo pasitikėjimą skirdamas komplimentus kitiems. Susitik su žmonėmis ir nuoširdžiai skirk jiems keletą komplimentų. Tai ne tik praskaidrins to žmogaus dieną, tačiau ir tau suteiks daugiau džiaugsmo ir stiprybės.
  3. Nustok lyginti save su kitais. Gyvenimas, tai ne varžybos, tu neturi būti visur pirmas, geriausias ir nuostabiausias tam, kad būtum laimingas. Jeigu tau taip reikia su kuo nors kovoti, kovok su savo nepasitikėjimu, o ne kitais žmonėmis.

Atrodyk pasitikintis.

Arba kaip sakoma: „fake it until you make it”. Jeigu žinai, jog atrodai pasitikintis savimi, tuomet taip ir jausiesi. Rūpinkis savimi. Kas dieną skirk laiko higienai ir savo išvaizdai.

  • Renkis kitaip. Tu neturi kasdien vilkėti geriausius savo rūbus, tačiau rengtis tvarkingai bei stilingai galima ir kasdieniais rūbais. Prieš einant miegoti pagalvok, ką rengsiesi kitos dienos rytą.
  • Šypsokis ir žiūrėk į akis. Tai paprasta, bet veikia šimtu procentų. Žmonės, kurie atrodo laimingi ir žiūri į akis kitam žmogui, sukelia pasitikėjimo jausmą.

Nebijok išbandyti kažką naujo!

Pamažu dalykai nutiks.
Pamatysi.

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.