Odė džiaugsmui V – Laiškas iš ateities rytojaus

365 tekstai meilė odė džiaugsmui
Laiškai

Dienos tikslas: 143 žodžiai. Parašyta: 436.

Ir tuomet kitomis dienomis ryšys su Mileta švietė kaip šviesolaidžio… Eee… Šviesa. (Taip, ne itin poetiška.). Ir man kyla emocijos šitai sukurti lyg rašant iš ateities. Įkvėpta X-men „Days of the Future Past“ sagos.

Pusė metų po pažinties: Vasario 12 diena, 2014.

Rašau tau iš tolimojo Nepalo.

Gal netikėsi, bet aš pasiilgau tavęs ir tavo keistenybių.

Ne, nerašau norėdamas atsiprašyti – nėra ko. Ne mes esame kalti, kad buvome išskirti. Juk negalime nieko pakeisti, kai atsitinka tokie dalykai.

Ir man dėl to labai gaila. Mūsų gyvenimas buvo nuostabus. Aš vis dar pabundu naktimis ir pirmiausiai žvilgteliu į kairę nuo savęs, į įprastą vietą, kur tu miegodavai mūsų namuose. Aš vis dar atsibundu užuosdamas tavo plaukų kvapą – tiek jis man įsirėžė į atmintį per visus tavo pakaušio bučiavimo metus. Rodos, turiu įpročių, apie kuriuos ankščiau nesusimąstydavau.

Nepamirštu ir visų kelionių, kurias kartu turėjome. Kelionės į Italiją, Turkiją ir Maroką, Ispaniją ir Airiją, Naująjį Egiptą ir Kiniją. Vis dar pamenu mūsų kelionę į Šanchajų ir slėpimąsi nuo bombardavimo priemiesčių lūšnynuose. Dar dabar pamenu tavo drebantį kūną ir tai, kaip norėjau mirti pats, bet apsaugoti tave.

Nepamiršau ir visų kartu praleistų metų Vilniuje, Niuforde, Parmoje ir čia, Nepale. Dar dabar atsimenu akimirkas, kai tave mokiau fechtuotis, o tu mokei kepti tuos nuostabiai  nuostabius pyragaičius. Taip ir neišmokau jų iškepti tokių skanių kaip taviškiai.

Aš tavęs pasiilgau, Mileta. Šiame gyvenime tu buvai viena didžiausių mano meilių. Negaliu sakyti, kad buvai didžiausia, nes kartu neįtikėtinai mylėjau rašymą, arbatą ir imbierinius sausainius. (Cha, cha!)

Aš noriu vėl tave sutikti. Noriu vėl skaityti knygas susirėmus nugaromis, noriu vėl ragauti tavo bulvinių blynų, noriu vėl regėti tavo šypseną, pabučiavus tau į nosytę. Ar žinojai, jog net ir po Šanchajaus tavo nosytė yra gražiausia nosis pasaulyje? Esu įsitikinęs – jei pasaulyje vyktų gražiausios nosies rinkimai, tu juos laimėtum.

Dėl manęs nesijaudink, aš sveikas ir gyvas. Mano koja dar lankstosi, o tomis dienomis kai protezas sustreikuoja man visada padeda nauji draugai. Tu jų nepažįsti, bet tau patiktų su jais susipažinti.

Aš tikiuosi šį laišką gausi kuo greičiau. Kad būčiau tikresnis – siunčiu penkis egzempliorius į ten, kur ankščiau galėdavau tave rasti. Į tavo asmeninę el. pašto dėžutę, jei tavo šalyje internetas jau įjungtas, Juvintui į Miuncheną, Isabelai, jei su ja dar bendrauji, į Parmą, į tavo pašto dėžutę Vašingtone, jei kažkaip patekai į buvusias valstijas ir vieną į Niufordą, jei grįžai į Europą.

Tikiuosi tu sveika ir gyva, bei gausi šį laišką. Tepadeda Apolonas, Merkurijus, Skype ir visi kiti praeities Dievai man tave rasti.

Su didžiu ilgesiu ir meile,
Tavo Danielius

 

P.S. Adresą atsakymui rasi prisegtą. Jei visgi jo nerasi, rašyk Eritta Gwana, Mhuwa mieste. Tai mano slapyvardis Nepale. Žinau – jis gana keistas.

 

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.