[Laiškas] Šliumpu, pumpu, nuogi meškinai

365 tekstai meilė
Laiškai

Dienos tikslas: 238 žodžiai. Parašyta: 356.

Šliumpu, pumpu, meškinai,

Gaila, kad neatvažiavai,

Nors be tavęs smagu,

Su tavim smagiau.

* * *

Mūsų katė vėl kriokia, tarytum skerdžiama. Turi ji tokį keistą hobį (be gulinėjimo vidury tamsių koridorių) – naktimis, kai visi namie sugula miegoti, paleidžia savo gerklę ir dainuoja operas.

Kodėl ji pasirenka tokį laiką?

Nežinau, bet spėju todėl, kad ji žino – taip tikrai ras klausytojų. Kada daugiau nei naktį namie tampa taip tylu, o ausys tampa geriausiai veikiantys mūsų jutiminiai organai, išskyrus odą?

* * *

Turbūt dėl tos pačios priežasties tavo kambariokės katė Žibutė taip mėgsta užsiropšti ant veido ir jį valyti (ar šlapinti) savo mažu trenktu liežuviuku. Jai, kaip ir visiems kitiems pasaulio katinams, patinka dėmesys.

Katinai išvis yra įdomūs padarai. Kartais jie ateina ir, padėję galvą tau ant kelių, gali tyliai parpti. Kartais, atsistoję kitoje tualeto durų pusėje, jie kniaukia, tarytum klausdami, kodėl juos palikai lauke. Kartais jie ateina iškart, kai tik juos pašauki. Kartais jie stovi tarpduryje ir negali apsispręsti, kur labiau nori eiti.

Būna akimirkų, kai galvoju, kad aš galėčiau būti visai mielas katinas.

* * *

Jei tu būtum gyvūnas, turbūt būtum meška. Žinojai tai?

Kodėl meška?

Paprasta. Tu stora, kaip ji. Tu bjauraus būdo, kaip ji. Tu stipri, kaip ji. Tu rūpestinga, kaip ji. Tavo kailis trumpas ir švelnus, kaip jos. Tu smaližė, kaip ji. Tu aštriadantė (ar aštrialiežuvė), kaip ji. Prie tavęs malonu prisiglausti, kaip prie jos. Iki kol, be abejo, ji nagais ir dantimis neišdrasko tau nugaros.

* * *

Namuose aš mėgstu būti nuogas.

Gaila tik, kad mano langas neturi užuolaidų, aš gyvenu (dar kol kas) su tėvais, o mano kambarys trečioje vietoje pagal šaltumą, po sandėliuko ir priešbalkonio.

Tačiau kai miegu, ypač vasaromis, aš naudojuosi kiekviena proga.

Taip miegodamas aš jaučiuosi tarytum plaukiočiau vandenyne. Jaučiuosi laisvesnis, nei kada būnu. Jaučiuosi atviras ir tyras. Aš jaučiu gaivios patalynės prisilietimą prie mano nugaros, užpakalio, šlaunų, pilvo ir tarpukojo. Aš jaučiu viską, kas yra aplinkui mane, ir kartu greitai nebejaučiu nieko… Bo greitai užmiegu.

Viena didžiausių mano slaptų svajonių yra miegoti, kada ateityje, apsikabinus mylimą merginą. Nuogiems. Ir ne, neįsivaizduok pornografijos. Man jos nereikia. Aš tik trokštu to lengvo tyrumo.

* * *

Ar tau įdomu kuo šie laiškai susiję tarpusavyje?

Perskaityk juos dar kartą. Jie susiję.

Nuogas katinas,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.