[Debesyliečiai atsako] Geriausia knyga arba filmas saviugdai yra…

filmai knygos kursai savęs pažinimas
Svečio įrašai

2014 metais dariau apklausą: Kokią geriausią saviugdos priemonę (knygą, filmą, programą, mokytoją…) rekomenduotų Debesyla.lt skaitytojai? Štai jų atsakymai. Nepagražinti.


Dietrich Schwanitz „Ką turi žinoti kiekvienas išsilavinęs žmogus” puiki knyga.

Vienos knygos isskirti negaleciau nes viskas vyko palaipsniui, pirmiausia į mano rankas pakliuvo Du tėčiai: turtingas ir vargšas, perskaitęs ją išmokau atskirti aktyvus ir pasyvus, suvokiau susimokejimo sau svarbą ir galimybę apriboti nebutinus pirkimus. Vadovaudamasis patarimais dali kiekvieno uždarbio (kadangi freelancinu tia pajamos nepastovios) skirdavau knygoms įsigyti. Taip i mnao rankas pakliuvo Turtingiausias Babilono žmogus, jo dėka išmokau dar greičiau susitaupyti pinigu naujoms knygoms. Kai iš tų santaupų įsigyjau The secret, mano gyvenimas pasikeitė, supratau kad galiu pritraukti dalykus, kurių trokštu, žmones, kurie man gali padėti ir taip susikurti tokį pasaulį kokį noriu. Paskutinis saviugdos etapas buvo kartu su Brian Tracy serija, kur išmokau suvaldyti traukos galią ir samoningai išsikelus tikslus judėti jų link ir galiausiai pasiekti.

sunkesniais dūšelei laikais padėjo supersuper žmogaus Dariaus Ražausko paskaitos—> https://www.youtube.com/watch?v=MRdsN9G0kOc https://www.youtube.com/watch?v=KWhcs035kZ4 +knyga „Menas mylėti”

Jeigu šiam sąrašui tiktų ir tokie filmai, kurie gal ir nėra patys šviesiausi, tačiau provokuoja susimąstyti, tai į tokį list’ą būtinai įtraukčiau filmą ,,Perfect sense”. Vienas žmogus labai skaniai kalbėjo apie dokumentinį filmą ​”Baraka”. Pati kolkas nemačiau, bet sudomino atsiliepimai

rekomenduočiau filmą ,,the secret” 😉

nuoširdžiai rekomenduoju, mano šių dienų favoritai: www.gyvenimoguru.lt ir mokytojai Paulius Naujokas, Liudas Vasiliauskas ir Tadas Rakauskas ir www.gyvenimorytas.lt bei mokytojas Robertas Karvauskas.
Įkvepianti knyga Andrės Pabarčiūtės „Moters Magijos Mokykla”.
Rimvydo Židžiūno požiūrio plėtimo seminarai.
Nušvitęs žmogus, jogas Atmaram Gintautas Baranauskas ir jo vedami satsangai www.jogaom.lt

Stai keletas knygu, bet anglu kalba:
https://www.goodreads.com/book/show/23920100-e-go
Paulo Coelho’s The Alchemist.
The Secret – author Rhonda Byrne
Dalai Lama – art of happiness
Seven Spiritual Laws of Success, Chopra
Jonathan Livingston Seagull
Idomiai raso Vadim Zeland . Skaityti TIK rusu kalba ( lt vertimas neatitinka )
Siaip, kai pasiruoses mokytis, atsiranda ir mokytojas. Taip ir su knyga 🙂

Filmai :
The secret
Thrive
What the bleep do we know
The shift
The fountain
Samsara

Visapusiškam tobulėjimui ir sąmonės plėtimui rekomenduočiau daugelį Ryuho Okawos knygų,
kurių lietuvių kalba yra trys:
Saulės dėsniai (yra ir filmas)
Amžinybės dėsniai (yra ir filmas)
Pakeistike savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį.
ir blogas:
http://laimesmokslas.blogspot.com/2015/01/isminties-principo-esme.html

aš asmeniškai per daug neskaičiau knygų ir nevaikščiojau į jokius seminarus (tik į viešojo kalbėjimo, kai priklausiau studentų atstovybei).
Tačiau man asmeniškai tobulėti labiausiai padėjo du dalykai:
1) kai įstojau į universitetą, susipažinau su nerealia mergina – žiauriai charizmatiška aktyvistė, kuri dar buvo ir mano grupės kuratorė. Ji buvo pirmasis „spyris” mano gyvenime, kai pradėjau realiai keistis (ir pradėjau tikrai to norėt!). O padėjo ji man paprasčiausiai bekalbėdama su manimi. Kažkaip sugebėjo ji dasibelst į mano smegeninę, kad įsiklausiau ir supratau. Viena pagrindinių išmoktų pamokų – nėra jokių kliūčių pasiekt savo tikslo, vadinamosios kliūtys yra tik susikurtos tavo paties. Ir dar jeigu tikrai tikrai norėsi, tai tikrai tikrai tą padarysi/gausi ir pan.
2) antras dalykas – joga (surprise surprise!) 🙂 Nors ir lėtai ir galbūt ne taip pastebimai, bet ji iš tiesų padeda keistis. Pasidariau nebe tokia nervinga (nors dar yra kur tobulėti net LABAI) ir šiaip ramesnė, pradėjau labiau džiaugtis gyvenimu, pastebėt akimirkas 🙂
Na, ir dar jeigu apie knygas kalbėt – tai paskaitinėju Dalai Lamos knygas. Iš tiesų perskaičiau iki galo (ir dar kartą reikia perskaityt) „Menas būti laimingam” tiktais (ten iš tiesų autorius kažkoks psichologas, neatsimenu), nes kitos nesugebėjau suprast, tai numečiau. O dar kur turiu tai tiesiog niekaip neprisėdu ir nepradedu skaityt.
Tai vat po „Menas būti laimingam” pradėjau labiau stengtis suprasti kitus žmones ir neteisti jų. O ir šiaip, once again, labiau branginti gyvenimą 🙂
Tai vat tiek, nelabai daug ką čia ir galiu papapsakot. Mano patirtis tik tokia, kad labiau iš kitų žmonių mokaus, nei iš knygų ar pan.

labaaas! turiu daug ką parekomenduot… kiek esu skaitęs, labai patiko Harv Ekerio „Milionieriaus proto paslaptys”, Bodo Schaferio „Uždirbkite daugiau”(nors pavadinimai susiję su pinigais, knygose autoriai pabrėžia, kad svarbiausia viską pradėti nuo vidaus), Dale Carnegio „Nustok rūpintis ir pradėk gyventi”(labai naudinga knyga su daug problemų sprendimo būdų, įvairių situacijų analizės, kaip išvengti nerimo ir t.t.), Roberto Kiyosaki „Turtingas tėtis, varšgas tėtis” ir kitos, Robino Sharmos knygos, bei aišku Napoleono Hillo „Mąstyk ir būk turtingas” bei tęsiniai 🙂 Geriausias saviugdos tinklaraštis, bent jau man – monaco.lt 🙂

Mano rekomenduojama knyga: Stephen R. Covey „7 sėkmės lydimų žmonių įpročiai”. Dabar išleista kiek pakoreguotu pavadinimu: http://www.patogupirkti.lt/knyga/7-efektyviai-veikianciu-zmoniu-iprociai-Galingos-asmeniniu-pokyciu-pamokos.html
Tai knyga be pigių ir greitų receptų, apimanti visuminį darbą su savimi, ypač akcentuojant vertybes.

http://www.yogi.lt/wp-content/uploads/2013/03/kibalionas.pdf

Džulija Kameron, Menininko kelias

Aš labai rekomenduočiau knygą „Paprasta pilnatvė” 🙂

Viena geriausių, šviesiausių, energetiškai stipriausių kada nors mano skaitytų knygų (ezoterikos, savipagalbos ir dvasinio tobulėjimo knygų esu perskaičius tikrai nemažai) man yra Konkordijos Antarovos “Du gyvenimai”. Iš pirmo žvilgsnio – gražus romanas, bet su labai labai daug gilios išminties, šviesos ir daugybe sluoksnių…Tai yra knyga visam gyvenimui, kaip Biblija. Manau, kad skaitysiu dar ne kartą. Kiekvieną kartą joje galima atrasti vis kažką naujo, naujus sluoksnius, priklausomai nuo to, kokiame etape esi, kiek savo dvasinio tobulėjimo kelyje esi pasiekęs ir išmokęs 🙂

Knyga: Robin Sharma, Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį”

pastaruoju metu didžiausią įspūdį man padarė J. Picoult romanas „Vienišas vilkas“. Visi J. Picoult kūriniai verčia labai susimąstyti. Buvau priblokšta. Tai ir šeimos drama, ir vilkų gyvenimas. Žmonėms iš vilkų yra ko pasimokyti! Labai siūlau perskaityti. Iš filmų labai įstrigo „Forestas Gampas“.

Www.psy-in.ru. Deja,rusu kalba. Prof. S.Kovaliovas, Inovaciniu psichotechnologiju instituto ikurejas moko autorinio integralinio neuroprogravamimo metodo, o klausytojai igyja ziniu ir praktikos dirbti psichoterapeutais. Zinoma, cia ne tas kursas,kur mokoma kaip du kartus pliaukstelejus delnais ir padarius tris pritupimus galima tapti kandidatais I nusvitusiuosius.

asmeninė rekomendacija nuo ko reikėtų pradėti asmeninį tobulėjimą:
http://www.patogupirkti.lt/knyga/7-efektyviai-veikianciu-zmoniu-iprociai-Galingos-asmeniniu-pokyciu-pamokos.html

Gintaras Lunskis (www.gintaropokalbiai.lt).

Esu bandęs užsikabinti už skirtingų angliškų saviugdos šaltinių. Prasidėjo man tai nuo Bashar’o seminarų pasiklausimų – jis tuo metu užvedė manyje domėtis saviugda.
Paskui užkabino Abraham Hicks, tada prieš porą metų patiko ką kalba ir indigo Teal Swan.
Bet įdomiausia tai, kad tiek beieškojęs – sugrįžau į Lietuvoje esančius šaltinius. 2014 metų gale pasiklausiau kelis video iš mentoriaus Jevgenij Černyš — patiko jo praktiškumas bei aiškinimas apie visatos dėsnius/energijas pagal man suprantamas sąvokas. To pasekoje pradėjau mokytis jo saviugdos mokykloke „Išmokykla”.
Tad iš esmės, rekomenduočiau Jevgenijų.
Tačiau, manau, kad kiekvienam žmogui rezonuojantis saviugdos mokytojas yra vis kitoks.

Rekomenduočiau paskaityti Laurent Gounelle knygą „Dievas visada keliauja incognito”. Tai įdomi ir motyvuojanti gyvenimo istorija, kurioje nėra brukama sausa autoriaus nuomonė, o tiesiog istorija pavaizduojama kaip žmogus su aplinkinių pagalba gali keistis savo noru.

As rekomenduociau Biblija….Naujaji Testamenta…ir Sventojo Rasto nagrinejima seminaruose, kuriuos veda kun. Mindaugas Malinauskas.

Esu pakankamai žalia šitoje (tobulėjimo ir saviugdos) srityje, dar nedaug knygų šia tema skaičiau, bet šį tą jau galiu parekomenduoti:
Man labiausiai patikusi ir palikusi įspūdį knyga Bėgančios su vilkais (Clarissa Pinkola Estes), tai knyga moterims ir apie moteris, įkvepianti, pamokanti, paaiškinanti ir labai įdomi, patartina paskaityti visoms moterims (ne pro šalį ir vyrams, kad žinotų kokios jėgos siaučia jų mylimų moterų viduje), be to yra ir dalykų kurie tinka ir moterims ir vyrams. Sužinojau daug ką, tiesiog atvėrė akis, prisipažinsiu – skaitydama ne kartą ir verkiau ir juokiausi tuo pačiu metu 😀
Tai nėra banalūs pamokymai, sausa teorija ar gryna psichologija, tai pasakos, istorijos, interpretacijos, savęs ir pasaulio pažinimas, pamokymai ir patarimai (aišku yra ir psichologijos). skaitosi labai lėtai, nes dažnai sustoji pagalvoti, apsvarstyti ir palyginti su savo gyvenimu.
Labai rekomenduoju :)) Tikiuosi tinkama tavo sarašiukui 🙂

kogero nieko nes negrudu nieko kitiem . kiekviena knyga turi savo gale kaip padet taip ir sunaikinti . viskam yra eiliskumas . man pasiseke nes as turiu stipru mokytoja tai jis mane koregavo kad nenukrypciaui lankas, o buvau nugrybaves kai kuri laika nesilankiau pas ji gerai kad pats atsitokejau. pradedanciajam galiu pasiuliti pirma knyga ‘ meiles sekla ‘ ji tikrai nesuzalos ne vieno , tai tiek

asmeninis mokytojas <- mantas žalkauskas rekomenduoja

Sakau jiems, kad Douglas Coupland – X karta. Dar sako, jog jin visai garsi ar panašiai. Galiu rekomenduoti. Nors, kaip kad ir įspėjau, nežinia, ar tau ji patiktų.

Labas prašiai, kad rekomenduočiau tau kokią nors naudingą knygą, seminarą ar dar ką nors. Tai štai aš atsiliepiau į tavo šauksmą ir rekomenduoju tau šį nuostabų seminarą, kuris Lietuvoje vyks antrą kartą. Registruotis gali paspaudęs ant šios nuorodos http://www.milijonieriausmastymas.lt/?affl=AKVMOR o čia gali paklausyti ką apie šį seminarą kalbą jau dalyvavę jame žmogeliukai : https://www.youtube.com/watch?v=RD6ApPe2j_c ; https://www.youtube.com/results?search_query=MMI+2014+lietuvoje+atsiliepimai tikiuosi sudominau ir tikrai nepasigailėsi, jei nuspręsi jame sudalyvauti.

Scott Peck „Nepramintuoju taku”

Rasos venskutes Lusies programa.
Filmas Secret

Labas Danieliau, labai labai laukiu tokio sąrašo 🙂
Jau kurį laiką esu apsikrovusi knygomis, ieškau visko ir bet ko kas pamaitintų mano sielą ir leistų protui tobulėti.
Rankinėje laikau mažą psichologijos žodyną, tam kad nenuobodžiaučiau autobuse ar pan. Labai naudinga ir daug sužinojau apie save, todėl rekomenduočiau jį.
Dar tokią įdomesne tokią radau pas senelius namie, parsivežiau į Vilnių su tikslu būtinai užmesti akį:
Pažinimo džiaugsmas mokslas ir visata.
Šios dvi knygos labiau pažintinės, neveiks taip kaip skaitant kokį romaną, kur pamiršti realybę ir susigyveni su veikėjais, šios man asmeniška naudingesnės.
Prisegiau foto kaip jos atrodo.
Ir dar išskirčiau T. Colin ampbell, Ph.D. and Thomas M. Campbell II „China study”
Na o sielai pamaitinti man patinka Carlos Kastaneda knygos, o merginoms rekomenduočiau Clarissa Pinkola „begančios su vilkais”

Dalius Viršilas >>> jau senai planuoju susidaryti savo septynių mokytojų sąrašą. Gal tu ir padėsi tai padaryti 🙂
Ta prasme, paskatinsi… DABAR .
1. Materialaus gyvenimo vienas iš mano jaunystės Modelių (role model) – Donald TRUMP. Jis gyvena plačiai, sukasi dangoraižių bei golfo laukų biznyje. Yra kietas (išoriškai), daro top modelių šou (mis visata, American Pegan) ir mėgsta girtis (ta savybė šeip sau)… 🙂 Jo šeimos gyvenimas sakyčiau nieko gero – trys žmonos, nuo visų po skirtingą vaiką…
DABAR JĮ JAU BEVEIK PAMIRŠAU – bet pamenu, kaip mokiausi iš jo atleisti netinkamus žmones… kažko išmokau, kažko vis dar mokausi (gal). Dar mano dėdė, kuris nėra žinomas, bet yra susikūręs savo gyvenimą nuo nulio ir yra materialiai apsirūpinęs labai gerai. Bet nebėra santykių šeimoje, nėra sveikatos…
2. Aistringo gyvenimo pavyzdys – 2pac’as. jis mirė būdamas 25 or so. nušovė. repavo gerai, aistringai, vieną jo dainą ar dainos idėją nukopijavau – ir parašiau dainą – dear MAMA. Mokyklos talentų šou (aka dainų dainelė) laimėjau pirmą vietą. jis buvo jaunas, agresyvus, bet sakė tiesą į akis. Aišku irgi gyveno plačiai, šia diena… JIS MANE ĮKVEPIA dar ir šiandiena. O ypač DEAR MAMA daina. dar Changes daina.
3. Veiksmingo, energingo, produktyvaus gyvenimo pavyzdys ir mokytojas – Sigitas kavaliauskas. Mikrovisatos įkūrėjas ir prezidentas. Mano kaip ir neakivaizdus mokytojas. (aš mokausi iš jo). Jo sugebėjimas ramiai dirbti, nuosekliai vystyti projektus, labai aiškiai ir labai ramiai dėliotis gyvenimą, gyventi žiemomis Indijoje, rudenį – Ispanijoje, Vasarą – Lietuvoje (Nidoje). Mane šis žmogus žavi. Jam patinka mano knygos 🙂 Mes esam dirbę kartu kai kuriuose projektuose. Man jis be minusų. 🙂
4. Savo pašaukimo modelis ir mokytojas mano – Tonny Robbins. Tai yra aš, tik Amerikoje 🙂 Išskyrus tai, kad jis su antra jau gyvena, jame mano požiūriu viskas labai teisingai veikia. Jis atiduoda savo širdį. Žmonės jam atsidėkoja (sumokėdami 250K USD per dieną šiaip renginyje, arba pora limonų už savaitgalio renginį) 🙂 – idealus mano mokytojas.
5. Komunikacijų, bendravimo, santykių su išore, sociumu mano mokytojas – Dale Carnegie. Jo knyga „Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką” man nunešė stogą ir jau prieš dešimt metų aš supratau jo pamokas ir pradėjau taikyti. SUPER.
6. Vizionierius. idėjų transformatorius – Naujausias mano favoritas – Elon Musk. Ar žinai, kad jis jau suka planą kaip kolonizuoti marsą…? Tesla, X-space ir kt jo projektai (paypal) – man gniaužia kvapą ir yra nerealūs. Minusų jis neturi mano akyse. 5 vaikai, graži ir atsidavusi žmona… idilė 🙂
7. Dvasinis mano mokytojas – VYDŪNAS ir GANDIS. Jie kaip ir rytietiškos filosofijoas atstovai. man ji limpa. Man limpa ir Kabala ir Muhametas, bet tie du arčiausiai. ŠIRDYJE.
supratai turbūt, kad kiekvienas iš jų atstovauja atm tikrą energiją ir parodo tam tikrą išsivystymo lygį ir kur jiems yra gyvenimo akcentai.
Kadangi, aš siekiu visapusiškai subalansuoti gyvenimą – man jie visi yra mokytojai tam tikros srities…
Ką jie pasakė, ką parašė, ką sukūrė, ką materializavo, kaip pakeitė pasaulį – visa tai man daro įtakos…
AČIŪ, kad privertei išsikristalizuoti 🙂 na gal čia ne viską surašiau, bet pagrindas toks.

Du geriausi dalykai:

Šiaip neskaitau (anksčiau mėgau, bet mokykla ,,atpurtė” su ta privaloma literatūra), bet taip jau atsitiko, kad į mano rankas šeštadienį pakliuvo Rutos Sepetys knyga ,,Tarp pilkų debesų” (pasiėmiau iš draugės vilnietės, kad perduočiau draugui kauniečiui). Įdomumo dėlei perskaičiau pirmą skyrių ir nuo tos akimirkos nepavyko akių nuo jos atitraukti! Ji nepaprasta, užburianti, gniaužianti kvapą ir pavergianti širdį!

filmai:
http://filmux.org/filmai/dramos/5060-atkirtis-whiplash-2014.html
http://www.obuolys.lt/kinozona/filmas/12742/
knyga:
Antradieniai su Moriu Mitch Albom

Ramunė Petrulytė (iš kito varianto) >>> Labas, rekomenduoju šitą:
http://365dienos.lt/
Kodėl? Nes veikia!

Christophe Andre „Netobuli, laisvi ir laimingi”, manyčiau ši knyga naudinga būtų kiekvienam 🙂

Tai butu kunigo Antano Saulaicio knyga “Slenkstis”,Kestucio Trimako “Jis man dovanojo buti”

Aišku, kad Bibija :))

man asmeniskai geriausios knygos yra Brian Tracy, Tikslai – kaip nusistatyti tikslus, Iprociai verti milijono, Maksimalus pasiekimas, labai aiskiai, paprastai ir konkreciai parasytos, be jokiu isvedziojimu ir nereikalingu filosofiju.
Taip pat demesio vertos: Antonio Robins – Neribota galia ir Roberto Kiyosakio knygos.
Isigyk tas knygas ir tuo isitikinsi.

Labai daug ką galima būtų pasiūlyti, bet jei trumpai tai viskas priklauso nuo pačio žmogaus, svarbu, kad norėtų tobulėti. Mano manymu pigiausias būdas tobulėjimui knygų skaitymas. Pvz. Robin Sharma „Vienuolis, kuris pardavė Ferrarį” (nuostabi knyga) ir daug, daug kitų knygų. Aš manau, kad svarbiausia suprasti save.

Rekomenduoju PRIMAL seminara, kuris vyksta karta metuose Lietuvoje, ji organizuoja Sarani, Danute Vilionyte, jos svetaine „meiles keliu”.

Dar prisiminiau savo vieną iš pagrindinių mokytojų – Otto Von Bissmark. Jo garsioji frazė: „viską galim pasiekti tik naudojant plieną ir praliejant kraują”, o mano mieliausias ir atspindintis visą gyvenimo politiką – „Jei nori išlaikyti pagarbą dešroms ir įstatymui – turi nematyti kaip jie abu yra gaminami” 🙂

Robert Betz ,, nori buti normalus ar laimingas? ” knyga verta buti perskaityta kiekvieno:)

Tikrai rekomenduočiau knygą Louise L. Hay “ Mylėdamas save ir būsi laimingas”

Beje, gali užsirašyti tikruosiu mano mokytojus, kurie glūdi manyje ir aš apie juos net negalvoju, gal netgi jų esu einkarnacija 🙂
1. SOKRATAS
2. LEONARDO da VINCI
3. Albertas Einsteinas

Man pati geriausia saviugdos knyga, be abejo, yra Rhonda‘os Byrne „Paslaptis“ („The Secret”). O taip pat ir tokio paties pavadinimo filmas, kurį lengvai galima surasti ir pasižiūrėti nemokamai internete. Norėčiau rekomenduoti visiems pesimistams, kad nustotų bumbėti ir toliau traukti prie savęs nemalonumus 🙂

PATS geriausias straipsnis man pokolkas – http://dziaugiuosisavimi.lt/savo-gyvenimas/
Knyga padariusi man giliauisa nauda vis delto turiu pripazinti Zen Kompasas
Mokymai butu programa Lusis.
Metodikos manau kiekvienas turetu isnagrineti savo vidine seima. http://blog.saviarcheologija.lt/2012/08/kas-sudaro-musu-asmenybe-ivadas-i.html

Rekomenduoju Gintara Lunski

Geštalt terapija 🙂

Labai rekomenduoju Simpleology.com – man tai kasdieninis TODO listų tvarkymo įrankis + Mark Joyneris prikūręs labai vertingų mokymo kursų integruotų į šį įrankį. Man padėjo betvarkę veikloje susitvarkyti. Žodžiu tikrai vertas laiko ir dėmesio. Plius pastoviai atnaujinamas ir nemokama versija yra pakankamai gerai išvystyta.
Toliau, jei iš Digital Marketingo – mano mėgstami mokytojai John Reese, Frank Kern, Rian Deiss (http://digitalmarketer.com/)
Udemy.com – kursų talpykla.
Iš lietuviškų turbūt visiems žinomi: webseminarai.lt, verslokursai.lt

PDF formatu knyga „Gabaus vaiko drama” Alice Miller.

Šita knyga man yra pati geriausia ir daugiausiai mane pakeitusi, kurią studijuoti gali iš naujo ir vėl iš naujo, nes tobulėjant vis atrandi joje kažką naujo – http://www.patogupirkti.lt/knyga/Kaip-isigyti-draugu-ir-daryti-itaka-zmonems.html

Dauguma žmonių sunkiai gyvena finansiškai, todėl būtų įdomi tema apie pinigus, rekomenduoju knygą: Du tėčiai – turtingas ir vargšas 🙂

Saviugdai ir asmeniniam tobulėjimui rekomenduočiau Lietuvoje Nlpcentro
organizuojamus koučingo praktinius mokymus, kuriuose galima įgyti daug
naudingų žinių, lavinti savo bendravimo ir efektyvaus mąstymo
įgūdžius.
Asmenybės ugdymui ir gilesniam savęs suvokimui siūlyčiau perskaityti
šias knygas.
David R. Hawkins, M.D., Ph.D. „GALIA IR JĖGA. SĄMONĖS ANATOMIJA.
Slaptieji žmonių elgsenos faktoriai“, leidėjas „Mijalba“. Goleman,
Daniel, „Emocinis intelektas“, iš Anglų kalbos vertė Mindaugas
Balčiūnas. [et al.]. 2009. Vadimas Dechtiaris, Svetlana Ostrovskaja
„Mano nuostabi ateitis : NLP: sėkmės technologijos“, [iliustravo
Živilė Šimėnienė]. 2004.
Labiausiai patiko šie mokymų moduliai: NLP pagrindai. Efektyvios
komunikacijos įgūdžiai; Tikslų formulavimas ir resursų paieška;
Asmeninės patirties struktūra. Reakcijų, į patirtus išgyvenimus,
keitimo būdai ir Harvardo derybų modelis.

Senai,gal prieš 15metų,saviugdai didelę įtaką padarė M.S.Norbekovo knygos.Šiuo metu ,tiksliau pastaruosius 2 metus,klausausi paskaitų ir skaitau apie vedų kultūrą.Neišsiamamas išminties lobynas.Pagrindas po kojom.Padeda išlikti žmogumi.

man asmeniškai labai patiko tobulėjimui kompiuterinio raštingumo sferoje – „lynda.com” – iš ten mokiausi visko apie visas MS office programas, man tie jų video mokymai buvo super. Po to pagal juos, tik adaptavau vedžiau mokymus savo darbovietės įmonių grupės darbuotojams 🙂
Kas susiję su anglų kalbos žinių gilinimu, išbandžiau daug, bet man tobuliausi buvo Oxford press leidiniai.
Apie kūno kalbą labai patiko David de Angelo seminarai.

Dar prie saviugdos knygų, ką tik sugalvojau, pridėčiau Dikenso „Didieji lūkesčiai”. Sunku pasakyti, kiek tiksliai iš jos pasiėmiau ir juolab ką, bet skirtumas akivaizdus kai palygini su ~šiuolaikinėmis~ knygomis. Kai lygini parašytą išmintį. ~Šiuolaikinėse~ knygose jos nerandu (randu, bet ne taip/tokią), o tu tik pažiūrėk, ko galima pasimokyti iš Dikenso: „Kuo mažiau klausinėsi, tuo mažiau tau visi meluos.”, „Nepasitikėk jokiais atrodymais, pasitikėk tiktais įrodymais.”, „Ji [nosinė] taip kvepėjo, tarsi joje tik ką būtų buvęs įvyniotas omaras.” ar „Geras kaip auksas, o ištikimas kaip plienas.”.

Jonas Markunas ”Zmogaus gyvenimo nesekmiu bei ligu priezastys ir galimybes ju isvengti”

Apie santykius:
Markas Gunoras „Per juokus į laimingą santuoką”
„Mylėk save ir nesvarbu koks tavo sutuoktini”-super knyga, tiesiog rekomenduoju ją perskaityti visiems, kas turi problemų santykiuose, kad suprasti, jog keisti reikia ne partnerį, o save.
„Penkios meilės kalbos”
„Vyrai iš marso ir moterys iš veneros”
„Tik moterims”, „Tik vyrams” (paprastai ir aiškiai apie vyrus ir moteris)
Asmeninis tobulėjimas:
„Secret”
Visos Robin Sharma knygos
„Pasąmonės galia”
Dale Kernagi”Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką”

Nepramintuoju taku
M. Scott Peck

man geriausias tobulėjimo ir augimo visom prasmėm šaltins-knygos.Galėčiau išvardint jų tikrai daug,bet daugiausiai pokyčių nulėmė Anthony Robbins „Pažadink savyje milžiną”

knyga saviugdai dr. Joe Dipenza atsikratykire įpročio būti savimi

Laba. John C. Parkin „f**k it” Idealus dvasinis kelias (šią knygą vakar pabaigiau. Tikrai viena geresnių mano skaitytų. Rekomenduoju. Absoliutus gėris. Skaičiau ir tą „the secret”, skaičiau carnegie, robin sharma, Bodo Schafer, vydūną ir t.t. ir t.t. bet šita. Sakyčiau labai išskirtinė. Tikrai geriau pasijutau ją perskaičiusi. Dar labai rekomenduoju skaityt šitą žurnalą http://www.raktas.eu. Nu labai geras žurnalas. Labai. O tos knygos tai reikės eit į knygyną pirkt jei nori perskaityt).

,,angelai man glosto plaukus”
,,Kelione namo”

Robin sharma (visos geros dalys, taciau daug ju skaitant matosi tam tikri panasumai) ,,Vienuolis, kuris pardave ferrari”, „Sventasis, banglentininkas ir vadovas”, „Lyderis be titulo”
Dale Kernagie „Kaip susirasti draugu ir daryti itaka”
Secret
Mark Gunor „per juokus i geresne santuoka”
Pasamones galia
Roger Fisher „Derybu menas” (visur isparduotos knygos;( )
Tik moterims (visai patiko autoriaus stilistika)
Kol kas duagiau neprisimenu kakzokiu labai geru…

Tai knyga ;CHOSE SILVOS metodas . ir nuostabus Gyvenimo budo bei intuicijos seminaras pas nuostabias lektores Deimante ir rasa Bartninkaites . Gyvenimas nuostabus nors man jau greitai stuktels 63 jis tik grazeja su kiekviena diena

iš visų tavo minėtų šaltinių man labiausiai kalba knygos. O iš knygų neišeitų išskirti vienos pačios pačiausios. Nežinau kiek giliai žmonės dažniausiai savyje knisasi ir ar tenori išmokti kitiems neparodyti savo silpnų vietų ar nori iš tiesų jas sustiprinti, todėl, nekukliai, manau, kad tarp knygų ieškau kažko kas šalintų ne kažkokį trukumą, o priežastį kodėl taip yra. Gerai, gana 😀 Man labiausiai padėjusios knygos: Brene Brown – Netobulumo dovanos, Susan Cain – Tyla. Introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėjęs (skaičiau dar iki jai tampant populiaria), David Richo – Būti suaugusiems, Francesco Alberoni – Menas vadovauti, Rimantas Želvys – Bendravimo psichologija.

O rekomenduoti galiu tai, ką pati išbandžiau ir man praplėtė suvokimo lauką. Tai būtų šventraštis http://www.didysisknygynas.lt/joga-vasistha-svamis-venkatesananda , jis laužo smegenis, kaip aš sakau, priverčia analizuoti, pažiūrėti kitu kampu į daugelį dalykų, daugelio pavyzdžių pagalba pasakojama apie mūsų Esatį.
Kitas siūlomas dalykas, tai nemokama 10dienų stovykla http://www.lt.dhamma.org/index.php?id=2713&L=24 , kurioje tylima, einama į save. Tyloje lengviau save išgirsti, pajausti, medituoti. Tai visiškai universalios filosofijos, priimančios visų religijų žmones stovykla, visiška tolerancija visiems keliams.
Trečia dalykas, tai žmogus, pas kurį lankausi pati ir siūlau kitiems, nes jis labai šviesus žmogus pas kurį gali patirti tikrai daug.
http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/zmones/66-metu-danu-jogas-ramybe-rado-prie-sventosios/
http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/zmones/buvau-pavarges-nuo-gero-gyvenimo/
http://www.lrytas.lt/-13275908761326490358-u%C5%BE-%C5%A1ventosios-%C4%AFsik%C5%ABr%C4%99s-hinduizmo-vienuolis-i%C5%A1-danijos-nu%C5%A1vitim%C4%85-patyr%C4%97-lietuvoje.htm
Vieta žemėlapyje: https://goo.gl/maps/ntQeg
Jis daug medituoja, tad žmones priima sekmadieniais, bendra meditacija būna 17-18h. O Šiaip galima iš anksto susitarus nemokamai( už pagalbą buityje ar aplinkos atvarkyme) apsigyventi nameliuose kuriuose yra šildymas(židinys), tad galima ir žiemos metu, nors vanduo tik iš šulinio, bet vasaros metu, jokių problemų, šale yra tvenkinys.
Jei kas susidomėtų, turėčiau paklausti jo ar duoti tiesioginį jo kontaktą ar kaip, nes jis kalba angliškai ir daniškai, o lietuviškai nelabai. Bet betkuriuo atveju, galima rašyti ar skambinti man Onutei Gudauskienei 860538392.

Šiuo metu skaitau nuostabią knygą, romaną „Du gyvenimai” Konkordija Antarova.
Nuostabi knyga, pilna gyvenimiškos išminties ir tikrai keičianti gyvenimus. Įsigyjau ją po keleto žmonių rekomendacijų. Šiandien tuo džiaugiuosi ir dėkoju jiems už rekomendacijas ir sau už teisingą sprendimą

didžiausią perversmą mano gyvenime padarė Spenser Johnson knyga „Kas paėmė mano sūrį”. Ją man davė paskaityti pažįstama moteris, bet perskaičius nusipirkau, kad galėtų perskaityti ir mano paaugę vaikai (tuo metu dar buvo mažiukai). Jie tikrai skaitė ir poveikis buvo.
Antra knyga vėl padariusi perversmą mąstyme buvo Krajono „Kelias namo”. Gaila, kad nerandu jos nusipirkti. Bet tikiu, kad ji dar kartą mano gyvenime pasirodys 🙂

Galiu rekomenduoti Ilzes Butkutės dirbtuves 😉
Taip, praėjusį šeštadienį – EŽD (efektyvių žinučių dirbtuvės). Tvyro ypač pozityvi atmosfera. Ilzė labai geranoriška, šilta, dėmesinga, spinduliuojanti nuoširdžiu noru pegerinti visų gyvenimus 😉 Tarsi nieko stebūklingo ir nepasako, bet tos primenamos senos tiesos vėl ir vėl įrodo, kad žožiu mes galime kalnus nuversti.

Pernai metų mano galingiausia knyga:
http://www.leidykla.vaga.lt/index.php?s_id=6&p_id=601&act=show
Antroje vietoje:
http://www.patogupirkti.lt/knyga/Emocinis-intelektas.html
Metų atradimas – Marie Forleo:

Mano rekomendacija – knyga „Gyvenimas be baimės: 7 dvasios ramybės principai” Brenda Shoshanna. Čia jei kankina vidiniai psichai 🙂

Te buna siandien mano vienas pasiulymas-Aleksandras Svijasas „Ismintingas padaulis”
Tokia knyga….
Rytoj gali buti kita mintis….tuo mes zmones ir idomus, kad galim keistis!

Hmmm, sukėlei man minčių naujų su šia nuotrauka, kurioje esi labai labai panašus į rašytoją Gui de Maupassant „Nenaudingas grožis”. O daugiau, kaip mergina skaičiau apie grožį, estetiką, eleganciją moterišką (jei tau, vyrui aktualu):
Jennifer L. Scott „Madam elegancijos pamokos”,
Ines de la Fressange „Paryžietė”.
Tish Jett „Visada elegantiška”.
Ir dar knyga super tikrai kaip vaistai žmogui tai Hal Urban „Žodžių galia”.

Tai būtų knyga Rhonda Byrne ,,Galia” ir asmenybė Dalai Lama.

knyga „Įpročių galia”

nemenkai perskaičiau psichologinės, ezoterinės literatūros, paskaitų prisiklausiau, filmų žiūrėjau, todėl sunku išrinkti, bet, visgi, tobuliausias atrodytų Paulo Coelho „Alchemikas”, kur kas antras sakinys man- sentencija…
Na, tiesiog labai labai užstrigę…

Ilgai galvojau, kokią gi knygą išrinkčiau kaip pačią geriausią. Pradėjęs skaityti penkių metų jų jau perskaičiau nesuskaičiuojamą daugybę. Taigi, ilgai galvojau,kol galų gale įsitikinau, kad tokios knygos aplamai nėra. Jos visos man paliko neišdildomą įspūdį. Aš skaitydavau ne kokio tai rašytojo sugalvojimą, bet susitapatindavau su skaitomais herojais – jie buvo ne literatūriniai išmislai, bet mano paties portretai. Kas jų autoriai, kas parašė tą ar kitą knygą, aš niekaa nesidomėjau – aš tiesiog tapdavau aprašomu veiksmu ir kas ir kaip mane vertina tapdavo visiškai nesvarbu… Aš suprantu, kad mano skaitymo metodika, tapsmas literatūriniu personažu, gali būti daug kam nepriimtinas, bet ar tai – priežastis, dėl kurios turėčiau ką tai keisti saco gyvenime? Juk taip nuostabu užeiti į knygyną. Ten gausybė ne knygų, bet draugų – storų ir laibų, autoretentingu ir niekam nežinomų, bet jie visi -MANO DRAUGAI – AŠ PATS!

Laba diena. Siūlyčiau paskaityti Hermaną Hesę, Karlosą Kastanedą.

gal ne vieną knygą, bet vieną mąstytoją –Džidu Krišnamurti…jo knygas

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.