Tomo Misiukonio knyga „Koučingo technikos“

365 tekstai knygos koučingas
Apžvalgos

Dienos tikslas: 101 žodžių. Parašyta: 387.

„Ši knyga pirmiausiai skirta ieškantiems, ambicingiems, siekiantiems keistis ir keisti. Knygos skaitytojas raginamas ne aklai kopijuoti, o suvokti ir pagal savo darbo stilių pri(si)taikyti tinkamas koučingo technikas.“

– MRU doc. dr. Aistė Dromantaitė

Taip nugariniame viršelyje knygą pristato kažkas, apie ką žinau tik tiek, kad prie savo vardo priklijuoja „doc“ ir „dr“. Ir pritariu jai.

Pusiau.

„Koučingo technikos“ skirtos žmogui, kuris ugdo kitus. Ir jei nori augti pats, be šalutinių pagalbos – ši knyga tau… Na, padės nebent tuo atveju, jei pats esi koučeris.

Nežinau, kodėl įžangoje knyga pristatoma ne tik kaip knyga koučeriams, bet ir rekomenduojama savo gyvenimą keisti norintiems žmonės. Bet tai, ką supratau skaitydamas, rodo, kad ji skirta būtent mokytojams. Ir jokiu būdu ne kitiems.

Bendras knygos įvertinimas, tingintiems skaityti: 7/10

  • Dizainas: 5/10. Nuobodu ir kartais sudėtinga skaityti nesibaigiančius sąrašus bei antraštytes.
  • Rašymo stilius: 6/10. Bet labai neteisiu – smagiai parašyti mokslinę knygą gana sudėtinga. Ir ši knyga yra mokslinė, o ne pramoginė.
  • Autoriaus patirtis srityje: 9.5/10. Pusė taško atimta, kad… Autorius, Tomas Misiukonis, nesustotų mokytis!

Ką iš šios knygos gavau?

Šią knygą į rankas paėmiau kaip pradedantis mokytojas saviugdos srityje. Ne koučeris, ne psichologas, ne terapeutas ar motyvatorius – tiesiog tas, kuris dalinasi pratimais ir žiniomis iš asmeninio augimo ir efektyvumo srities.

Ir…

a) Atradau keliolika (o gal ir daugiau) įdomių, praktiškų ir, svarbiausiai, vaizdžiai paaiškintų pratimų, kuriuos galima pasitelkti savo konsultacijų srityse. Kai kuriuos iš pratimų galbūt įtrauksiu į ateityje kuriamas mokymų sistemas kaip papildomus namų darbus.

b) Man paskaudo galvą skaitant smulkiai ir tankiai sudėtas raides, greitai besikeičiančias antraštes ir begalę knygoje išdėstytų sąrašiukų. O atrodo su akimis ir sugebėjimu skaityti problemų niekad neturėjau.

c) Suvokiau, kad koučingo pagrindas nėra pasakinėjimas, ką turėtum daryti. Tai pašnekesys, klausiant gerai suplanuotų klausimų, o ne bandymas išsakyti savo nuomonę ir nugalėti.

…Neblogai!

Rekomenduoju:

Koučingo specialistams, mokytojams, konsultantams, pradedantiems koučeriams.

Nerekomenduoju:

Jei turi problemų ir nesiruoši kreiptis nei į vieną iš viršuje išvardintų žmonių. Jei ruošiesi – knyga taip pat ne tau, nes klausimus ir pratimus turėtų užduoti tau, o ne tu pats sau. Pratimų antroji ir ne mažiau svarbi sudedamoji dalis yra koučingo specialisto priežiūra ir pats buvimas, nes atlikdamas pratimus pats vienas gali staiga užsinorėti viską mesti ar nusimuilinti.

Asmeniškai:

Galbūt Tomo Misiukonio „Koučingo technikos“ yra ne (būtent) man skirta knyga. Bet ji parašyta gerai, joje gausu išties naudingų technikų ir, jei norėčiau tapti treneriu – šią knygą pamilčiau. Galbūt.

Šį tą naujo išmokęs,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.