Gabrielė Nečejauskaitė: Kaip aš pradėjau gaminti veganiškus sūrelius?

vegan
Interviu

Tada sakyk… Jei būtum sriuba, kokia sriuba būtum? (Nesijaudink, pereisime po šio prie normalesnių klausimų :D)

Šaltibarščiai (veganiški) su karštom bulvytėm 😀

Įdomu! O tada sakyk dabar. Iš ko gyveni? Girdėjau esi gyva veganiškų sūrelių gamyba ir pardavimais?

Taip gyvenu iš sūrelizmo 🙈

Ar galėtum papasakoti plačiau kaip šis darbas atrodo? Ką būtent darai?

Na šią akimirka, iš sėklos kurią pasėjau prieš beveik du metus pamažu auga savarankiškas medis. Tai sakydama turiu omenyje, kad darbai keičiasi, tai kaip darbas atrodė prieš metus ir koks jis yra dabar yra labai didelis skirtumas. O darbas atrodydavo taip: pagamini sūrelius, apglaistai juos, supakuoji, išrašai sąskaitas ir veži klientams. Mugių metu susiveži palapinę, stalus, šaldytuvus ir stovi nuo ryto iki vakaro bendrauji su žmonėmis, pasakoji, duodi ragauti, švieti kodėl taip o ne kitaip 🙂

O kaip gaminami sūreliai? Koks jų receptas? Ir iškart – kada išmokai/sužinojai šį receptą? Iš kur? Ar jis nuo visos veiklos pradžios keitėsi? Ar kaip lipo taip ir prilipo?

Ponas Danieliau negi tikitės jog bus atskleistas know-how? Tokie dalykai laikomi paslaptyje ir perduodami iš kartos į kartą kaip kokakolos receptas 😀

Receptas atėjo į galva dirbant darbą kuris nepatiko. Darbą mečiau, bet receptas kurį laiką tebuvo idėja ore, kol galiausiai nenusprendžiau bent jau duoti šanso sau išbandyti tą idėją. Neturėjau garantijų, kad gausis kažkas gero, bet viduje turėjau nuoskaudą kai kitas man atėjusias idėjas įgyvendino kažkas kitas, todėl sau pasakiau, kad turiu bent pabandyti. Receptas šiek tiek pakito nuo pačios pradžios, nes dėl tam tikro ingrediento trumpėjo galiojimo laikas. Bet iš esmės jis toks pat.

Koks tas buvo darbas, kuris nepatiko? Ar čia kažkuo susijęs, kad tuomet idėja šovė?

Darbas buvo susijęs su maistu, iš esmės nepatiko pats darbas, o sąlygos turėtos darbe ir tam tikri niuansai, kaip kad ilgos darbo valandos, žmogiškumo trūkumas.

O dabar, kai keičiasi tavo darbo rūšis, tai turbūt ir darbuotojų savų turėsi? Ar būsi žmogiška jiems? Ir kaip šis žmogiškumas atrodo?

Kažkaip čia labai provokuojančius klausimus užduodi. Sunku net atsakinėt, nes jei viešinsi po to kas nors sugalvos prieš mane panaudot🙈 😀

Atsakymas : Taip, tikiu kad būsiu, esu reikli, tačiau suvokiu, kad visi mes žmonės su nuotaikomis, charakteriu ir savomis problemomis. Kiek esu dirbusi samdomą darbą visada buvo justi įtampa ir taip pat nuvertinimas žmogaus jei jis yra žemesnėse pareigose, tai įvardinčiau kaip nepagarbą.

Nuo mažens galvojau kokių santykių norėčiau darbe. Esu įsitikinusi, kad tik gerai darbe besijaučiantis žmogus rodys puikius rezultatus, o gerai jaustis vien pinigų neužtenka. Turi egzistuoti vertybės ir jų reikia laikytis.

Hm! O savo produkciją – ar reklamuoji kaip? Turi puslapį kokį? Kažką? Ar tiesiog atvyksti į muges ir tiek?

Sunku būtų nesireklamuojant 🙈

The Goodvibes Kitchen: Pirmieji pasaulyje veganiški (iš augalinės kilmės produktų pagaminti) sūreliai aka tofu desertai. Veganiškas sūrelis – tai tavo nostalgiška kelionė atgal į vaikystę… Atrask tradicinius skonius naujai, pasimėgauk akimirka dabar.

Ar turi kokių patarimų žmonėms, kurie turi savus produktus? Pirmiausiai pradėkime nuo reklamos – kokių reklamos patarimų turi? Tada, taip pat, įdomu kaip nenueiti į minusą su naujais verslais?

Tai kad nenueiti į minusą pirmiausia reikia pasireklamuoti ir sužinoti ar žmonėms to reikia, ar jiems įdomus tas produktas ar paslauga. Pati gavau šį patarimą prieš pradėdama veiklą, ir jis buvo iš esmės pats svarbiausias patarimas kokį galėjau gauti. Nes jei niekas apie tave nežino o tu nori savo paslaugą ar produktą parduoti bus labai sunku. O kad nenueitum į minusą tai reikia skaičiuoti ir mąstyti galva, neimti paskolų jei matai, kad nu nevažiuoja veikla – čia mano asmeninis įsitikinimas.

O kaip sužinojai, kad to žmonėms reikia? Tarp kitko, jo, kuo tavo sūreliai ypatingi? Išskyrus tai, kad veganiški? (Na, ir tai, kad skanūs :D)

Sužinojau pasiviešinus facebook’e, jei nebūtų buvusios susidomėjimo vargu ar būčiau kažkur lindus iš komforto zonos😅 o po facebook’o patikrinimo pasitikrinau renginyje kuriame organizatoriai leido padaryt degustaciją ir pamėgint pirmuosius sūrelius parduot.

Reziumė kad į renginį 3/4 žmonių atėjo ne dėl renginio, o kad paragautų „tų” sūrelių.

Įvertinimai buvo geri, „overwhelming” būsena buvo tąvakar. Sūreliai ypatingi tuo, kad juose mažiau cukraus kuris dabar mada diktuoja yra priešas, taip pat juose nėra visokių neiaiškių priedų, vis tik sūrelius dažniausiai valgo vaikai, todėl manau tai svarbu. 😏

Nu kaip fainai! Ar gavai pasiūlymų savo receptą parduoti kokiam didesniam gamintojui? Ar kada pagalvojai apie tai pati? Startupuose yra požiūris, kad nauji verslai auginami tam, kad būtų parduoti – kaip tau tokia idėja?

Receptai neparduodami kaip ir parašyta knyga tai yra intelektualinė nuosavybė. Gavau daug patarimų patentuoti receptą, deja tie kurie tai patarė nežino, jog apsaugas gali turėti prekinis ženklas o ne receptas , nes kažką pakeitus vos vos patentas nebegalioja ir visi už patentavimą sumokėti pinigai keliauja į balą. Dėl verslo pardavimo kol kas nemąstau, nes kuo daugiau planuoji tuo daugiau tas viršuje kvatojasi.

Ai, mat kaip! Maniau, kad čia kiek saugiau… Suprantamas tada slaptumas recepto! Ar yra ką dar galėtum patarti žmonėms, kurie irgi norėtų pradėti savo verslą, kurdami tai, ką myli ir išmano?

Tikrai reikalinga – drąsa ir ryžtas, taip pat kantrybė ir užsispyrimas eiti pirmyn, nes versle kaip ir gyvenime būna pakilimų, būna ir nusileidimų. O kad lengviau būtų eiti pirmyn rekomenduoju susirasti mentorių/mokytoją, kuris ne tik įkvėps bet ir pasidalins savo patirtimi, kuri naujokui visada yra reikalinga

Ar turi kokių rekomendacijų, ką reikėtų ar patartum sekti, skaityti, žiūrėti? Feisbuke ar pvz knygas kokias skaityti? Minėjai Tim Ferriss 4hww?

Tony Robbins, Brendon Burchard, Oprah yra žmonės kuriais nuoširdžiai žaviuosi, jie įkvepia savo istorijomis ir pasiekimais, iš autorių rekomenduočiau Napoleon Hilla, Tim Ferris 4hww (tik ją), Robin Sharmos knygą Šventasis, banglentininkas ir vadovas (ji nelabai žinoma, bet labai labai gera) 🙂

„Ir ar galima sūrelių užsisakyti internetu? Arba kažkur specifiškai jie platinami?”

Taip, galima! Biosala.lt, Veggo.lt, Assorti.lt, Baltakarve.lt, greitu metu tikimės atsidurti ir Barbora.lt asortimente 😉

Okeeeiii!! Tai ačiū labai, Gabriele! 

O šie sūreliai išties skanūs ir rekomenduoju jų įsigyti. Apie juos plačiau: „The Goodvibes Kitchen”.

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.