Kaip atsikelti ankščiau? Keli dažniausiai rekomenduojami metodai, kurie gali suveikti ir tau

365 tekstai įpročiai produktyvumas
Pamąstymai ir juodraščiai

Tai…

Nedaryk drastiškų pasikeitimų.

Net nebandyk kitai dienai užstatyti žadintuvo visa valanda (ar trimis) ankščiau – tu gal ir vieną ar du kartus atsibusi,  bet ankščiau ar vėliau palūši. Vietoj to – įprask lėtai. Neskubėk, tu neturi kur skubėti, tiesiog sekančią dieną atsikelk 10-15 min. ankščiau, po savaitės laikrodį atsuk dar tiek pat. Taip, tu užtruksi ilgai, bet užtat visai neskausmingai.

Atsibudęs kelkis iš lovos.

Gal juokinga, bet būdas padėti žadintuvą kitam kambario gale padeda. Nežinau kaip kitus, bet mane šalia lovos gulintis žadintuvas labai vilioja su savo snooze mygtuku.

Eik, išgerk vandens.

Faktas tas, kad po ilgo nakties miego mūsų kūnai savaime dehidratuojasi – kaip manai, kodėl rytais tavo tokia išdžiuvusi burna? Daugelis mokslinių tyrimų sako, kad tai ne tik sveika, bet ir gerai prabudina – duoda kūnui kuro.

Eik apsiprausti.

Šaltas vanduo gaivina, šaltas vanduo suteikia jėgų. Ne, nereik ledinio, tiesiog bent vėsaus. Jei Džeimsas Bondas tai daro, gali ir tu.

Turėk rutiną.

Na, jau turėjot nuspėti kelis mano rytinės rutinos punktus. Vos atsibudęs ir nuspaudęs „eik velniop” mygtuką savo žadintuve aš pirmiausiai apsirengiu, nueinu iki vonios kambario, išgeriu gerus 5 vandens gurkšnius tiesiai iš čiaupo (Kaune jis švarus), apsiprausiu veidą, nusičiurškiu tuoletan ir nueinu iki virtuvės pasidaryti rytinės arbatos. Nebandyk vos atsikėlęs vėl grįžti į lovą – ar net nepastebėjai, kad tai juk priešinga tam, ką tu bandai pasiekti?

Žinok, kodėl tu to nori.

Yra daugelis kėlimosi ankščiau privalumų (plačiau rašo mano įkvėpėjas Leo Babauta), bet tau nebūtina keltis ankščiau vien tik dėl to, kad kiti taip daro. Tiesą sakant, jei sieki abstraktaus produktyvumo (o mano manymu neturėtum), anot kai kurių žmonių, galbūt netgi geriau keltis vėliau.

Aš pats keliuosi ankščiau dėl kelių paprastų malonumų:

  • Rytais dar nespigina saulė man pro langus;
  • Rytais nebando dainuoti puskurčiai kaimynai;
  • Rytais lauke čiulba paukščiai;
  • Ryte man geriau veikia galva;
  • Bei ryte man lengviausia rašyti. Tiesiog tobulas dienos metas!

O kokiais būdais jūs save išverčiate iš lovos?

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.