Kad ir kas nutiktų, išlik žmogumi

365 tekstai minimalizmas sėkmė
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 976 žodžiai. Parašyta: 176.

Kad ir kokia nenuspėjama ateitis laukia tavęs (o ji yra YPAČ nenuspėjama, nors gal ir atrodo, jog ją nuspėji), su tavimi visuomet išliks vienas dalykas:

Tu.

Kas tu esi?

Mano įsitikinimu, tu esi bereikšmis genų rutuliukas, kurį kadaise tyčia arba netyčia pradėjo tavo tėvai. Jų kūnuose susikūrė lytinės ląstelės ir šios netyčiom susijungusios prasidėjo 3D spausdinimo procesas tavo mamos įsčiose.

…Na, kaip ir visi kiti žmonės. Ar šuniukai. Ar banginiai. Uodai kitokie tik tuo, kad spausdinimas vyksta ne įsčiose, o išoriniuose kiaušinėliuose.

Kiekvieną dieną tu nubundi. Po maždaug aštuonias valandas trukusio paralyžiaus haliucinuojant. Kiekvieną dieną keli tikslus ir jauti jausmus, kurie, tikėtina, pranyks greičiau nei vietinis tavo miesto miškelis.

Esi niekas. Kosminė dulkė.

Tačiau nepaisant to, su tavimi išliks viena – tu. Net jei prarasi protą, sąmonę ar moralę – tu liksi su savimi. Kaip ir liks taviškis, išskirtinis, požiūris į gyvenimą.

Žinai, kai tai pagalvoji…

…Gal tiesiog telieka mėgautis tuo, kuo turime? Telieka tinginiauti? Atsipalaiduoti? Ir būti geriausiu Žmogumi, kokiu galime būti?

Nesijaudink dėl ateities, leisk jai ateiti. O tuo metu – būk žmogumi.

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.