Edie Weiner ir Arnold Brown: „Ateities įžvalga“

365 tekstai knygos verslas
Apžvalgos

Dienos tikslas: 966 žodžiai. Parašyta: 284.

Ši knyga yra… Na, geriau leisk, tiesiog pacituosiu ją: „ISBN 978-9986-16-5…“

Oi. Pats nesu tikras, ką norėjau tuo pasakyti. Geriau leisk, pradėsiu vėl.

Šią knygą radau senų knygų namuose „Žmonių knygos“ Kaune. Jei kas – ten lankausi ir atnešu savas skaitytas knygas, kurių nepasilieku paskaityti vėl ateityje.

Ir ją paėmiau dėl to, kad kainavo visai nedaug, o knygą vertė Aušra Maldeikienė. Taip, ta pati apkūni ekonomikos teta, garsiai pasakojanti įvairiausius dalykus. Man ji prieš du metus patiko, tai aišku, kad paimu jos verstą knygą!

Paėmiau. Skaičiau. Perskaičiau.

Grubiai tariant – iš šios knygos išmokau negausiai.

  1. Skaityti ją sudėtinga. Autoriai rašo tuo tipiniu dėstytojų būdu – teksto siena. Be ritmo, be pastraipų, be ryškesnių eilučių (kurias svarbiausia įsiminti) – tik tekstas. O dar ir koks tekstas! Užrašytas sunkiai.
  2. Tyrimais remtasi. Ir todėl autorius myliu. Myliu visus žmones, kurie remiasi tyrimais, o ne tik savo asmeniniais spėjimais. (Išimtis meilės laiškų autoriams ir poetams.)
  3. Rašoma daugiausiai verslui, verslo kalba. Kas yra šaunu, visgi gyvenimas yra didelis verslas – politikos, įtikinėjimai, uždarbiai, prisitaikymai – bet man viso šito buvo per daug. Per daug kalbos verslui ir per mažai žmogui, kuriančiam verslą vien su savimi.

Radau įdomių pastebėjimų. Idėjų. Minčių.

Tačiau ne tiek, kad vien dėl jų būtų verta skaityti šią knygą ar dabar ieškoti tų kelių sakinių, jog tau pacituočiau.

Gera knyga. Bet būtų geriau, jei jos liktų tik 20 procentų.

Ak, ir tiesa:

  • Spausdinimas: 8/10. Tvirta ir patogu.
  • Dizainas: 2/10. Nėra neįskaitoma, bet ir nėra išvis nieko – tik „knygiškas“ dizainas. Gal „Tyto alba“ specialiai parinko tokį dizainą, nes ant viršelio matau etiketę – „verslo knyga“?
  • Stilius: 3/10. Be kelių pokštų… Eh.
  • Idėjos: 6/10. Geros, bet pernelyg praskiestos.

Bendrai: 4/10.

Ar knygą pasilieku paskaityti ateityje? Ne, ji ir vėl keliaus į „Žmonių knygas“! Tikiuosi į versliškesnio skaitytojo rankas.

Skaitantis,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.