Kaip parašyti meilės laišką žmogui, kuris tave paliko?

365 tekstai atsakymai į klausimus išsiskyrimai rašymas santykiai
Laiškai

Dienos tikslas: 423 žodžiai. Parašyta: 426.

Prieš kelias savaites teko bendrauti su vienu debesyliečiu. Nesijaudink – neatskleisiu, kas jis toks , nes, prisipažįstu, dabar jau net pamiršau, kuo vardu jis buvo.

Jis, perskaitęs kelis mano laiškus buvusioms mylimosioms, parašė man ir paklausė, ką rašyti moteriai, kuri jį paliko.

Moteriai, kuri nutraukė santuoką ir paliko šį debesylietį su 7-mete dukra.

Debesylietis nebuvo labai sutrikęs. Jis, jau matomai gyvenimo ragavęs, nepanikavo – tik buvo pasimetęs, kaip elgtis. Visgi ta žmona-nebe-žmona nesutiko toliau kalbėtis ir kitaip bendrauti! Tai nejau tik laiškus rašyti lieka?

Aš, prisipažinsiu, nesu joks santykių guru. Nei tikras, nei koks Patinas. Aš esu tik vyriškos lyties elnių šeimos padaras – danielius. Taigi, nesprendžiau santykių, o tik pasidalinau keliais patarimais, kaip rašyti šį laišką.

Pirmiausiai paminėjau, kad gali būti, jog laiško niekas neskaitys.

Na, mums visiems norėtųsi, kad meilės laiškus skaitytų kuo mažiau žmonių (nebent jau nusispjaut, kaip man), bet visgi norisi, kad šiuos laiškus perskaitytų bent adresatas.

…Tiktai ne visada taip įvyksta.

Keleto mano meilės laiškų merginos, kurioms juos rašiau, net neskaitė ir atidariusios voką išmetė šiukšliadėžėn. Tačiau tai natūralu – aš gi negaliu priversti kažko kažką skaityti. (Kaip tavęs negaliu dabar priversti klausytis manęs.)

Telieka su tuo susitaikyti.

Tada užsiminiau, kad gali niekada nesulaukti atsakymo.

Arba šis atsakymas gali būti visiškas melas, absurdas, nesąmoningas sapnas.

Jei sapnavai, kad laišką rašai – tada tikrai tik sapnas. Man vieną sykį toks susisapnavo. Ir tada, kai ryte tai supratau, labai sunerimau dėl savo psichinės sveikatos.

Gali būti, kad tau sakys, jog laiško neskaitė, tačiau išties – perskaitys. Gali būti, kad jaus vieną – tačiau parašys kitą.

Tačiau tai irgi natūralu. Lieka tik susitaikyti.

Tuomet prabilau apie laiško rašymo esmę.

Laiško, kaip ir kitokio bendravimo, pagrindas yra minčių išsakymas: perkėlimas iš tavo galvos į kitą galvą. Galima mintis perduoti oraliniu būdu – burna, arba skaitmeniniu – pirštais.

Ir to pagrindas – atvirumas bei sąžiningumas.

Jei pats nebūsi atviras savo laiškuose, kodėl to turėtum tikėtis iš savo pašnekovo?

Todėl, rašant laiškus, svarbu būti atviru. Be galo atviru. Kuo atviresniu, tuo geriau. Išsakyti visas savo mintis ir dar šiek tiek, kad užtektų geram atsakymui.

Ir pabaigiau žmogiškumu.

Galiausiai, svarbu išlikti žmogumi.

Laiške tu gali kaltinti, gali dėstyti tekstą punktais lyg filosofas Wittgensteinas (kuris mėgo viską išdėstyti sunumeruotai), gali rašyti niekam nesuvokiamais terminais ar rašyti minčių srauto metodu…

…Tačiau geriau nedaryk to ir išlik žmogumi.

Kaip tu kalbiesi su savo artimaisiais? Kaip bendravai su šia, tave palikusia, žmona-nebe-žmona?

Bendrauk taip pat ir čia!

Atsakymas, kaip rašyti laiškus, tėra toks paprastas. Tik nepamiršk šių penkių idėjų ir tavo laiškai išliks nuostabiai nuostabūs.

(Ir net jei jų niekas neskaitys – bent žinosi, kad nemelavai ir darbą iš savo pusės atlikai tinkamai.)

Laišką rašantis,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.