Minimalizmo privalumai (4/7): Gyvenk sveikiau kūnu ir mintimis

365 tekstai minimalizmas minimalizmo privalumai
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 168 žodžiai. Parašyta: 212.

Taip pat Minimalizmas gali tau padėti… Gyventi sveikiau kūnu ir mintimis.

Tačiau niekas – nei pinigai, nei malonumai, nei tikslai – nėra svarbu, jei nesi sveikas. Kūnu ir/arba mintimis. Be sveiko kūno lieka mažai galimų tikslų, o su mintimis, pilnomis liūdesio, savęs menkinimo ar kitokių karčių psichologinių pipirų, nelieka ir noro tų galimų tikslų siekti.

Todėl vienas dalykas yra išties svarbus. Ir tas vienas dalykas dažnai pamirštamas, nes tuo rūpintis atrodo pernelyg sudėtinga ir keblu.

Tai sveikata.

Tačiau nepaisant to, ką gali pagalvoti – kad sveikam kūnui reikia sudėtingos 100 puslapių knygų reikalaujančios dietos ar sporto salės su 80 skirtingų instrumentų… Ar kad gerai minčių būklei reikia laikytis griežtų meditacijos taisyklių ir taip toliau…

…To išties nelabai ir reikia.

Nes nejaugi išties manai, kad visa žmonija iki, grubiai imant, 50-ties metų atgal, išgyveno vien su atsispaudimais ir bažnyčia, o dabar, pasirodo, to jau neužtenka? Tikrai?

Paprastumo principai čia vėl pateikia kiek kitokį požiūrį. Tau nereikia griežtų naujų taisyklių ar kažkokių sudėtingų naujų įrenginių. Tau tereikia to, kas veikia.

Ar tikrai tau reikia itin griežtos dietos, jei Lietuvos šimtamečiai ilgiausiai išgyveno valgydami lašinius su svogūnais? Ar tikrai reikia sporto klubo, jei prisitraukimams medžiai turi šakų pačiuose įvairiausiuose aukščiuose? Ar tikrai reikia naujo guru, jei yra tie, kurie padėjo per amžius?

Tik idėja. Sveikata nėra toks sudėtingas žvėris!

Sveikinantis save,
Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.