Kuo minimalistai skiriasi nuo maksimalistų?

365 tekstai minimalizmas
Pamąstymai ir juodraščiai

Dienos tikslas: 106 žodžiai. Parašyta: 201.

Minimalistai – tai žmonės, kurie sąmoningai renkasi mažiau. Mažiau daiktų, mažiau tikslų, mažiau beverčių pažinčių, mažiau šlamšto.

Maksimalistai – tai žmonės, kurie trokšta daugiau. Daugiau visko. Jie visada turi būti Nugalėtojai, o pasaulis – grožėtis jų medaliais.

Tačiau minimalistai irgi nori daugiau. Daugiau per mažiau. Išmetę viską, ko nereikia, jie atlaisvina vietą džiugesiui savo gyvenime. Atlaisvinę vietą pozityvumui, minimalistai savaime užgožia negatyvumo draiskanas.

O maksimalistai niekada nenori mažiau. Galbūt norėtų mažiau tų pačių negatyvumo draiskanų… Tačiau jų nemažina – tik užkrauna ir paslepia jas Pandoros dėžėse.

Kuo dar šie šie du žmonių tipai skirtingi?

. . .

a) Minimalistai yra žmonės, kurie pasitiki savimi. Jiems nereikia daug daiktų, jiems nereikia pasiekti neįtikėtinų tikslų, jiems nereikia nuolatos tobulėti ar numirti vardan svajonių. Jie džiaugiasi savimi tokiais, kokie yra.

b) Maksimalistai yra žmonės, kurie pasitikėjimą savimi bando nupirkti. Ir nuperka. Tol, kol nepasitikėjimo spinduliai pralenda pro tarpus užgrūstoje spintoje ir begalinius darbus dienotvarkėje. O tada perka dar daugiau.

. . .

Pasitikintis savimi žmogus yra tas, kuriam gana. O maksimalistui – niekada negana.

Ir nesvarbu, ar jau pasitiki savo jėgomis, patirtimi, protu, žmogišku kūnu ir dvasia, ar dar tik šio pasitikėjimo ieškai: minimalizmas padės visa tai atrasti bei sustiprinti. Jei tik juo pasinaudosi.

Gal pabandom? Gal atkurkime ramybę savo gyvenime kartu?

Besišypsantis,
Tavo Danielius

Parašykite komentarą

Palikite komentarą. Anonimiškai.